Κρήτη

Χανιά: Ξεσπά η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου – «Οργανωμένο σχέδιο για να κερδίσουν χρήματα»

Παναχαϊκή-Απόλλων Λάρισας 1-1: Έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» από τώρα!

Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου Χανίων, το οποίο -σύμφωνα με τις καταγγελίες πρώην εργαζομένων και συγγενών ηλικιωμένων- είχε μετατραπεί σε… κολαστήριο για τους τρόφιμους, μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, στο MEGA.

Η Γεωργία Λιονάκη χαρακτηρίζει τους μάρτυρες αναξιόπιστους και τα όσα ακούγονται για την επιχείρησή της ψευδή και συκοφαντικά. Όπως λέει, η αλήθεια στο τέλος θα λάμψει.

Σε όλους θα στείλω αγωγές και μηνύσεις. Είναι όλα ψέματα. Αν είχε βρεθεί το παραμικρό, θα μας είχαν κλείσει μέσα. Έχουν κάνει πλεκτάνη γύρω από εμάς, για να βγάλουν χρήματα. Όλα αυτά που λένε για κακοποίηση, όταν ήρθαν να μου κάνουν έλεγχο γιατί δεν είπαν τίποτα;”.

Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου τόνισε επίσης πως η ίδια και η επιχείρησή της δεν εμπλέκονται σε ύποπτες μεταβιβάσεις ακινήτων και πως κανένας από τους υπαλλήλους, δεν κακομεταχειριζόταν κάποιον από τους ηλικιωμένους.

“Το γηροκομείο έπρεπε να έχει κλείσει από το 2015”

Από την πλευρά της, η δικηγόρος και συγγενής θύματος, Μαρία Παπαδάκη, επισήμανε στο “Live News” ότι το γηροκομείο στα Χανιά έπρεπε να έχει κλείσει από το 2015.

«Το 2015 η διαχείριση του γηροκομείου καταδικάστηκε ποινικά για μη συμμόρφωση σε απόφαση του νομάρχη που διέτασσε την σφράγιση της μονάδας διότι δεν υπάρχει άδεια. Υπάρχει καταδικαστική απόφαση του 2015» τόνισε, λέγοντας ότι έχει να πει πολλά ακόμα για την υπόθεση του γηροκομείου.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην αντιπεριφέρεια Χανιών, η οποία, με χθεσινή ανακοίνωση της, έκανε λόγο ότι στον τελευταίο έλεγχο στην συγκεκριμένη δομή δεν υπήρχε κάτι το μεμπτό αλλά και ότι από το 2009 δεν είχε καταγγελθεί ποτέ.

«Αποφάσισα να μιλήσω λόγω της τεράστιας έκπληξης των δηλώσεων της αντιπεριφέρειας Χανιών. Είναι μια μορφή παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας στη δουλειά της δικαστικής και αποθαρρύνουν τους συγγενείς των παθόντων και των θυμάτων να καταφύγουν στις αρχές και να πουν τι έζησαν» τόνισε.

«Με βάση το ισχύον καθεστώς η περιφέρεια έχει την εποπτεία των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων. Ο έλεγχος περιλαμβάνει το αν το προσωπικό είναι επαρκές και εξειδικευμένο. Στον τελευταίο έλεγχο, γνωρίζω, ότι βρέθηκε ένας υπάλληλος είχε αναλάβει την εποπτεία 60 ηλικιωμένων σε 2 ορόφους. Αυτό η αντιπεριφέρεια Χανίων το θεωρεί νόμιμο. Επίσης υπήρχαν κλειδωμένες πόρτες. Είναι και αυτό νόμιμο;» πρόσθεσε.