Κρήτη

Χείρα φιλίας από τους Πακιστανούς προς τους κατηγορούμενους για τον ξυλοδαρμό τους

Χείρα φιλίας από τους Πακιστανούς προς τους κατηγορούμενους για τον ξυλοδαρμό τους

Τα θύματα της επίθεσης, στον Άγιο Γεώργιο Λασιθίου, εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο και ζήτησαν να βρεθεί μια λύση για να μπορέσουν να ζήσουν όλοι αρμονικά – Αναβλήθηκε η δίκη
Αναβλήθηκε, με αίτημα της πολιτικής αγωγής λόγω απουσίας τριών εκ των παθόντων, η εκδίκαση της υπόθεσης της ρατσιστικής επίθεσης, τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου του 2021, σε βάρος οκτώ Πακιστανών εργατών στον Άγιο Γεώργιο Λασιθίου. Η αίθουσα του Δικαστηρίου ήταν γεμάτη με συγγενείς των κατηγορουμένων, ενώ οι Πακιστανοί εργάτες με διερμηνέα εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο και μπροστά στους κατηγορούμενους, δηλώνοντας πως δε θέλουν το κακό των ανθρώπων, θέλουν βέβαια Δικαιοσύνη, αλλά θέλουν να ζουν ειρηνικά και καλά όλοι. Όπως είπαν, στο νέο τόπο όπου έχουν εγκατασταθεί, αφότου έφυγαν από το Λασίθι μετά την επίθεση, νιώθουν ασφαλείς.

Μιλώντας ο ένας από τους κατηγορούμενους αναγνώρισε το λάθος κι εξέφρασε την επιθυμία και των κατηγορούμενων να βρεθεί μια λύση και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, με βάση και τις βαριές κατηγορίες είπε ότι οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να είναι ευγνώμονες που οι παθόντες δείχνουν μια τέτοια στάση γιατί θα μπορούσαν να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία τους και τότε θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η δίκη αναβλήθηκε και κατατέθηκε αίτημα για αποφυλάκιση του 7ου που λόγω του ποινικού του παρελθόντος, έχει προφυλακιστεί. Η Εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα, ήταν σύμφωνη και η πρόεδρος της Έδρας, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται ότι οι 7 κατηγορούνται: για απόπειρα ανθρωποκτονίας (είχε ασκηθεί συμπληρωματικά ποινική δίωξη), ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπων-παθόντων, των οποίων η επιλογή έγινε λόγω των χαρακτηριστικών της εθνικής καταγωγής τους, παράνομη οπλοφορία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, άσκοπους πυροβολισμούς.

Την πολιτική αγωγή εκπροσωπούν οι δικηγόροι Γιώργος και Μαρίνα Αθάνατου, ενώ εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων είναι οι: Αλεξάνδρα Σπανάκη, Γιώργος Στειακάκης, Γιώργος Κοκοσάλης.

ΠΗΓΗ cretalive.gr