Κρήτη

Χριστούγεννα σε σκηνές για τους σεισμόπληκτους- λιγότεροι οι οικίσκοι από όσους περίμεναν

Χριστούγεννα σε σκηνές για τους σεισμόπληκτους- λιγότεροι οι οικίσκοι από όσους περίμεναν

Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

“Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην κοινωνία του Αρκαλοχωρίου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας αναφορικά με τον μειωμένο αριθμό οικίσκων που θα παραλάβει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας για την φιλοξενία των σεισμόπληκτων”, τονίζει, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδος “Η Ελπίδα”.
Προσθέτει, ακόμα, ότι “αρχικά είχαν υποσχεθεί πως θα αποσταλούν 124 οικίσκοι, με τους οποίους δεν καλυπτόταν πλήρως οι ανάγκες στέγασης. Σήμερα αυτός ο αριθμός μειώνεται δραματικά κατά 25 οικίσκους. Στο μεταξύ ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας έχει ήδη προβεί σε όλες τις κοστοβόρες απαραίτητες τεχνικές ενέργειες και εργασίες για την τοποθέτησή τους, σύμφωνα με τους οικίσκους που θα παραλάμβανε. Η ακύρωση αποστολής των 25 οικίσκων έχει ως αποτέλεσμα τα χρήματα των φορολογουμένων Ελλήνων πολιτών να πετάγονται στα σκουπίδια.
Παράλληλα όμως εκατοντάδες  συμπολίτες μας θα κάνουν Χριστούγεννα στα αυτοκίνητα, σε σκηνές, στο γήπεδο μπάσκετ, σε ξενοδοχεία ή θα συνεχίζουν να παραμένουν φιλοξενούμενοι σε σπίτια γνωστών και φίλων.
Καλούμε εκ νέου την πολιτεία να μην αθετεί τις υποσχέσεις της απέναντι στους σεισμόπληκτους.
Υποσχέσεις που αθετούνται στα μάτια των σεισμόπληκτων χαρακτηρίζονται ως εξαγγελίες φωτογράφησης και ως εξαγγελίες διαφήμισης.”