Κρήτη

“Χτυπάει” 40αρια το θερμόμετρο στην Κρήτη !

"Χτυπάει" 40αρια το θερμόμετρο στην Κρήτη !

Συνεχίζει την … επέλαση του στην Κρήτη ο καύσωνας όπου σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο χτυπάει … 40άρια !

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στο Ηράκλειο η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου όπως και στην πόλη του Ρεθύμνου ενώ στην Ιεράπετρα τους 39 και στη Σητεία τους 35. Στο Τυμπάκι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς.

Στην Παλαιόχωρα ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 43 βαθμούς Κελσίου, στα Σφακιά και στην Γαύδο η θερμοκρασία αναμένεται να είναι 41 βαθμοί, ενώ στην Κίσαμο 40. Στην Κάντανο και στα Φαλάσαρνα το θερμόμετο θα δείχνει 39 βαθμούς, στις Μουρνιές 38 βαθμούς και στις Βρύσσες και στα κέντρο των Χανίων 37 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας αναμένεται να σημειωθούν στην Κρήτη, λόγω της αποκατάστασης της θερμής μάζας από την Παρασκευή 30 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 3 Ιουλίου. Ο ηλιόλουστος καιρός παραμένει καθώς και οι άνεμοι διατηρούν τη Δυτική τάση τους χωρίς καμία αξιόλογη μεταβολή στην ένταση τους. Ενδεχομένως από την Παρασκευή και μετά να εκδηλωθούν τοπικές αύρες, κυρίως σε παράκτιες περιοχές,  και αυτό θα λειτουργήσει ιδιαίτερα ανακουφιστικά στις αναμενόμενες υψηλές τιμές της θερμοκρασίας.

Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν τα ποσοστά υγρασίας να πέφτουν σε αρκετά χαμηλά επίπεδα περιορίζοντας κατά ένα βαθμό την αίσθηση δυσφορίας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι συνθήκες αυτές, οι οποίες προσεγγίζουν πραγματικές συνθήκες Καύσωνα, αναμένεται να διατηρηθούν έως και την Κυριακή 2 Ιουλίου.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι κινούνται στα αστικά κέντρα που θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα προστασίας από τον ήλιο ενώ οι παραλίες του νησιού από νωρίς έχουν γεμίσει από λουόμενους που προσπαθούν να βρουν δροσιά εν μέσω καύσωνα.

 

 

 

 

www.1069.gr