Κρήτη

Δεν ξεκινούν άμεσα έργα στην Παλιά Εθνική Χανίων – Κισσάμου! Κίνδυνος να παραμείνει ως έχει το Σταλός – Αγία Μαρίνα

Δεν ξεκινούν άμεσα έργα στην Παλιά Εθνική Χανίων – Κισσάμου! Κίνδυνος να παραμείνει ως έχει το Σταλός – Αγία Μαρίνα

Πολύ δύσκολα θα είναι έτοιμο το τμήμα της Παλιάς Εθνικής οδού Χανίων – Κισσάμου από τον Σταλό έως Πλατανιά, μέχρι το καλοκαίρι, παρά το οτι την Τετάρτη έγινε γνωστό οτι το έργο έχει μπει στην διαδικασία δημοπράτησης.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι αυτές που θα έπρεπε να ακολουθηθούν για ένα έργο ουσιαστικής σημασίας, σε συνάρτηση ασφαλώς και με το πως αντιμετωπίστηκε αυτό καθεαυτό το έργο από τους αρμοδίους φορείς, για διάφορους λόγους.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το έργο θεωρήθηκε ως δύσκολο να εκτελεστεί αυτή την περίοδο, είναι και οι εργασίες για το καλώδιο της ΔΕΗ στη νέα Εθνική οδό. Αυτή την περίοδο συγκεκριμένα, το ένα ρεύμα της Εθνικής από τον κόμβο του Γαλατά, μέχρι και το κόμβο του Πλατανιά είναι κλειστό, με συνέπεια η κυκλοφορία των οχημάτων να εκτρέπεται στην παλιά εθνική. Έτσι, οι δυνατότητες παρέμβασης στην παλιά εθνική είναι πολύ περιορισμένες.

Αυτό πάντως που είναι σε θέση να γνωρίζει το zarpanews.gr, είναι πως ακόμα και τώρα, από την  Αντιπεριφέρεια Χανίων, αναζητείται τρόπος προκειμένου το παραπάνω πλέον “καταπονημένο” τμήμα του δρόμου, κατά κάποιο τρόπο να βελτιωθεί το προσεχές διάστημα, στο ένα κυρίως ρεύμα και συγκεκριμένα σε εκείνο που ουσιαστικά είναι λίαν επικίνδυνο.

Γίνεται δηλαδή μια προσπάθεια, προκειμένου να γίνει μια παρέμβαση προσωρινού χαρακτήρα, καθώς όλοι γνωρίζουν πως ο δρόμος έχει καταστεί επικίνδυνος.

Όλα αυτά βέβαια δεν ελαχιστοποιούν την ολιγωρία της Περιφέρειας Κρήτης, που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχε μεριμνήσει αναλόγως.

Σε διαφορετική περίπτωση τώρα και αν δεν βρεθεί τρόπος για να γίνουν έστω μερικές παρεμβάσεις από το Σταλό μέχρι την Αγία Μαρίνα, τότε το τμήμα αυτό του δρόμου, θα διατηρήσει και το επόμενο διάστημα την σημερινή τραγική και επικίνδυνη εικόνα του.

Αυτό που εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος είναι το γιατί το συγκεκριμένο έργο δεν είχε πραγματοποιηθεί πριν ένα- δύο χρόνια, ή έστω λίγο μετά τις βροχές του περασμένου Φεβρουαρίου, καθώς οι σχετικές μελέτες υπήρχαν από τους δήμους Χανίων και Πλατανιά, αν και δεν ήταν ευθύνη τους, αλλά της Περιφέρειας Κρήτης.

Υπάρχει γι αυτό κάποια πειστική απάντηση;

Zarpanews.gr