Επικαιρότητα Κρήτη

Δίκη “Εσκομπάρ”: Δεν “έσπασαν” τα ισόβια για τον Κρητικό βαρόνο των ναρκωτικών

Δίκη "Εσκομπάρ": Δεν "έσπασαν" τα ισόβια για τον Κρητικό βαρόνο των ναρκωτικών

Δεν κατάφερε να “σπάσει” τα ισόβια ο Κρητικός βαρώνος των  ναρκωτικών, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια , από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν άλλαξε την ποινή τής ισόβιας κάθειρξης για τον 45χρονο διακινητή κοκαΐνης.

Η σύζυγός του 45χρονου είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 18 χρόνια φυλάκισης. Το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών. Συνεπώς, εφόσον έχει εκτίσει την ποινή, θα αποφυλακιστεί με βούλευμα του συμβουλίου του τόπου έκτισης της ποινής της

Εκτός από τον 45χρονο άνδρα και τη 40χρονη γυναίκα του, που είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 18 ετών, είχαν συλληφθεί ο ανήλικος γιος τους και ο πατέρας του 45χρονου, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του.

Ο ανήλικος γιος του ζευγαριού, η δίκη του οποίου έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου, μετά από τέσσερις μήνες κράτησης σε ειδικό κατάστημα κράτησης ανηλίκων, είχε αφεθεί ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο τον έκρινε αθώο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος είχε συλληφθεί το 2016 μετά από συντονισμένες έρευνες ταν αντρών της αστυνομίας, οι οποίοι είχαν ξεθάψει από χωράφι περίπου 3,2 κιλά κοκαΐνης.

maleviziotis.gr