Κρήτη

Δημαιρεσίες σε Περιφέρεια και Δ. Ηρακλείου: Επανεκλογή Π. Μπαριτάκη και Γρ. Πασπάτη

Δημαιρεσίες σε Περιφέρεια και Δ. Ηρακλείου: Επανεκλογή Π. Μπαριτάκη και Γρ. Πασπάτη

Υπό δύσκολες συνθήκες, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, οι συνεδ
Κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της έξαρσης της μετάλλαξης Όμικρον και στην Κρήτη συνεδριάζει αυτή την ώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης προκειμένου να εκλεγεί το νέο προεδρείο και να στελεχωθεί η Οικονομική Επιτροπή.

Ομόφωνα επανεξέλεγη πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, ο Παύλος Μπαριτάκης όπως αναμενόταν άλλωστε καθώς ο ίδιος απολαμβάνει ευρύτερης εκτίμησης ενώ δεν είχε διατυπωθεί και άλλη πρόταση.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου ενώ γραμματέας επανεξελέγη η κα. Γεωργία Μηλάκη.

κ

Της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου προηγήθηκε η σύγκληση της πλειοψηφούσας παράταξης για την τελική διαμόρφωση της πρότασης της ως προς τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το προεδρείο και την Οικονομική επιτροπή, για την οποία είναι σε εξέλιξη η ψηφοφορία.

Επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου ο Γρηγόρης Πασπάτης

Την ίδια ώρα, με 18 ψήφους επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου ο Γρηγόρης Πασπάτης μετά από μία συγκεκριμένη διαδικασία που είχε αποφασιστεί λόγω των ειδικών συνθηκών που προκαλεί η πανδημία. Οι εμβολιασμένοι σύμβουλοι προσήλθαν σε συγκεκριμένη ώρα και σε άλλη ώρα οι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι παρακολούθησαν τη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη. Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν οι νοσούντες από τον κορωνοϊό.

Για τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δεν αναμένονται ιδιαίτερες ανακατατάξεις. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε μία μικρή “ανακατωσούρα” καθώς στις επιτροπές βάσει νόμου συμμετέχουν 6+1 από την παράταξη του δημάρχου (ο ένας είναι ο Γ. Σισαμάκης ως τέταρτη παράταξη αριθμητικά και 4 της αντιπολίτευσης). Πριν τη διαδικασία ο κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης πρότεινε να δεχτεί ο Δήμαρχος το 7-4 να γίνει 6-5 και να ψηφίσουν αυτοί και τον Γρηγόρη Πασπάτη. Τελικά η πρόταση του δεν “πέρασε”.

 

ΠΗΓΗ cretalive.gr