Επικαιρότητα Κρήτη

Διώχνουν τους άστεγους που μαγειρεύουν για άλλους άπορους

Διώχνουν τους άστεγους που μαγειρεύουν για άλλους άπορους

Πρόστιμο στους άστεγους που προσφέρουν καθημερινά φαγητό σε άπορους

Πίκρα και απογοήτευση για δύο άστεγους- τον κ. Μηνά και την Όλγα- που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν άλλους άστεγους αλλά τώρα αισθάνονται υπό διωγμό. Το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας εμφανίστηκε στο χώρο όπου έχει στηθεί το τροχόσπιτο στην παραλιακή λεωφόρο και τους βεβαίωσε πρόστιμο για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και έτσι σύμφωνα με το νόμο είναι αναγκασμένοι να αποχωρήσουν.

Όπως αναφέρει ο κ.Μηνάς μιλώντας στο neakriti.gr «αυτό το τροχόσπιτο έχει στηθεί για να μαγειρεύουμε και να προσφέρουμε βοήθεια σε άλλους άστεγους. Όταν διαπίστωσα ότι μας διώχνουν αισθάνθηκα χάλια. Είναι μάλλον η δική μας εικόνα που ενοχλεί. Όμως αυτό το τροχόπσιτο δεν πρέπει να τους πειράζει. Προσφέρουμε μερίδες φαγητού σε άστεγους, σκουπίζουμε και μαζεύουμε τα σκουπίδια μας».

Χωρίς φαγητό θα μείνουν φαγητό

Καθημερινά προσφέρονται 30 μερίδες φαγητού σε άστεγους οι οποίοι σήμερα ενημερώθηκαν ότι θα μείνουν χωρίς φαγητό. Λύση αναζητείται λύση και για τα τρόφιμα που υπάρχουν στο τροχόσπιτο και αν δεν διατεθούν, θα αλλοιωθούν. Το μόνο που ζητάνε οι δύο άστεγοι που προσφέρουν εδώ και καιρό αγάπη και περίσσευμα ψυχής στους συνανθρώπους τους είναι να εντοπιστεί άλλος χώρος όπου μπορούν να στήσουν το τροχόσπιτο και να συνεχίσουν τη δράση τους.

«Από τη δημοτική αστυνομία μας είπαν ότι δε γίνεται διαφορετικά και πρέπει να αποχωρήσουμε. Αν δεν φύγουμε μπορεί να υπάρξουν νέα πρόστιμα αλλά εγώ είμαι άπορος, δεν έχω χρήματα να τα πληρώσωΥπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που κάνουν κατάληψη δημόσιων χώρων αλλά όλη η αυστηρότητα εξαντλήθηκε στους αστέγους…».

Παρα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν το όνειρο τους μελλοντικά είναι να δημιουργήσουν να ένα εστιατόριο για άπορους και ένα κέντρο αστέγων στο οποίο θα μπορούν να βρίσκουν ένα ζεστό κρεβάτι.