Κρήτη

Διοικητής ΠΑΓΝΗ για 16χρονο: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε πια θα είναι η τελική κατάληξη για τα κάτω άκρα»

Καλύτερη η κατάσταση του Κρητικού μαθητή με τη γρίπη ΑΗ3Ν2

«Θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη»

Στην Εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης παραμένει ο 16χρονος που χτύπησε σοβαρά στον νωτιαίο μυελό μετά από βουτιά στη θάλασσα στα Φαλάσαρνα.

«Το παιδί μετά το ατύχημα έλαβε τις πρώτες βοήθειες από ένα ναυαγοσώστη και έναν ιατρό που ευτυχώς ήταν εκεί. Ακινητοποιήθηκε ο αυχένας του και διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις μεταφέρθηκε στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Εκτός από τα κατάγματα στην αυχενική μοίρα, πιθανότατα υπάρχει και κάκωση του νωτιαίου μυελού», δήλωσε στην ΕΡΤ ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

«Το παιδί οδηγήθηκε στο χειρουργείο τη Δευτέρα. Έγινε μια σπονδυλοδεσία από τον πρώτο αυχενικό μέχρι τον πρώτο θωρακικό σπόνδυλο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου νοσηλεύεται ακόμη» είπε.

Χανιά: «Είναι νωρίς ακόμη»

Στη συνέχεια ο διοικητής είπε ότι το παιδί από την πρώτη στιγμή δεν ένιωθε τα κάτω άκρα του και επισήμανε ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε πώς θα εξελιχθεί η υγειά του.

«Είδα το παιδί χθες (Τρίτη, 6 Ιουλίου). Αιμοδυναμικά ήταν καλά, αλλά δεν αισθανόταν τα κάτω άκρα. Υπάρχει κάκωση στο νωτιαίο μυελό που δικαιολογεί αυτή τη συμπτωματολογία. Θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη. Τα άνω άκρα έχουν ευτυχώς και αισθητικότητα και κινητικότητα, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε πια θα είναι η τελική κατάληξη για τα κάτω άκρα» είπε.