Κρήτη

Δύο κρούσματα κορωνοϊού στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Νέος πρόεδρος στον Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου Ελ Γκρέκο

Η ανακοίνωση του εκπαιδευτικού ιδρύματος

Δύο κρούσματα κορωνοϊού ανιχνεύτηκαν στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Πρόκειται για έναν εργαζόμενο στο Ίδρυμα και έναν υπάλληλο συνεργείου που εκτελεί εργολαβία στο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος:

“Μετά από απόφαση της Επιτροπής Covid-19 και της Πρυτανείας του Ιδρύματος, ενημερώνονται όλοι οι εργαζόμενοι (ακαδημαϊκό προσωπικό, ερευνητικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό, συμβασιούχοι, κλπ.) του Πολυτεχνείου Κρήτης ότι αύριο (Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020) το Ίδρυμα θα λειτουργήσει αποκλειστικά με εργασία από το σπίτι (τηλε-εργασία), χωρίς φυσική παρουσία στην Πολυτεχνειούπολη.

Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020 ούτως ή άλλως έχει δοθεί άδεια από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, οπότε το Ίδρυμα θα επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021. Στο ενδιάμεσο διάστημα συνιστάται σε όλο το προσωπικό να αποφεύγει τις επισκέψεις στην Πολυτεχνειούπολη και την φυσική επαφή με την εισερχόμενη αλληλογραφία.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, δεδομένου ότι εμφανίστηκε ένα (1) κρούσμα covid-19 μεταξύ του προσωπικού και ένα (1) κρούσμα σε εξωτερικό προσωπικό εργολαβίας. Έχει ήδη γίνει η απαραίτητη ενημέρωση και ιχνηλάτηση μεταξύ των στενών επαφών.”

ΠΗΓΗ