Επικαιρότητα Κρήτη

Δύο πρωινοί σεισμοί βόρεια της Κρήτης με διαφορά σχεδόν δύο ωρών

Δύο σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στα βόρεια του Ηρακλείου
Νέα σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:24 στον θαλάσσιο χώρο 51 χιλιόμετρα βόρεια του Ηρακλείου Κρήτης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14 χιλιόμετρα.

σεισμική

Υπενθυμίζεται ότι σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών σημειώθηκε και νωρίτερα. Συγκεκριμένα, σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε και τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας, στις 05:07, στο Βόρειο Κρητικό Πέλαγος.

Το επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 59 χλμ. βόρεια – βορειοανατολικά του Ηρακλείου σύμφωνα με το EMSC, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15 χλμ.
Σύμφωνα με αναφορές στο EMSC, ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές στα βόρεια της Κρήτης.

Σεισμική δόνηση

4 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 15,2 χλμ., και επίκεντρο τα 50 χλμ. βόρεια του Ηρακλείου.

Σεισμική δόνηση

Δείτε παρακάτω τον σεισμό όπως τον κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένοι στο Σίβα Ηρακλείου και στη Σαντορίνη.

Σεισμική δόνηση

 

Σεισμική δόνηση

ΠΗΓΗ neakriti.gr