Κρήτη Πυρκαγιές

Δύσκολη και η μέρα για το νότιο Ρέθυμνο – Η μεγάλη κινητοποίηση έφερε αποτέλεσμα!

Από γη και αέρα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας και του Δήμου Ρεθύμνης στα Τρία Μοναστήρια – Ποια είναι η εικόνα στα Ακούμια

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μέσα σε χαράδρα στην ευρύτερη περιοχή των Τριών Μοναστηριών, στον Δήμο Ρεθύμνης, ενώ λίγο έλειψε να φτάσει στην πόλη!  Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο  Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ρεθύμνου, κ. Μιχάλης Σαρρής, η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο μετά την καθοριστική συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που πραγματοποίησε ρίψεις νερού.

Όπως είπε, στο σημείο παραμένουν τρία πυροσβεστικά οχήματα και εθελοντές καθώς η φωτιά ξέσπασε χαμηλά στο φαράγγι και πάντα ο κίνδυνος αναζωπύρωσης είναι υπαρκτός.

elik

“Ευτυχώς, όταν ξέσπασε η φωτιά, ο αέρας είχε αντίθετη φορά προς την πορεία στην πόλη. Εάν τα πράγματα εξελίσσονταν αλλιώς, η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ πολύ δύσκολη. Πάντα μία φωτιά σε απόσταση από την πόλη, κινητοποιεί περισσότερο”, τόνισε με νόημα.

elik

 

Σε ό, τι αφορά στις αναζωπυρώσεις στα Ακούμια, ο κ. Σαρρής ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για αναμενόμενη εξέλιξη κι επισήμανε ότι στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς το μέτωπο ήταν πολύ μεγάλο.

elik

Για τις καταγγελίες του Δημάρχου Αγ. Βασιλείου, Γ. Ταταράκη ότι υπήρξε μαρτυρία που επιβεβαιώνει εμπρησμό, ο κ. Σαρρής παρέπεμψε στο ανακριτικό έργο της πυροσβεστικής ωστόσο, επισήμανε ότι “τη φωτιά κάποιο χέρι την έβαλε, είτε από αμέλεια είτε εκ προθέσεως. Η ανάκριση θα δώσει απαντήσεις”

elik

Σε αυτή τη φάση, η καταστροφή αφορά σε χορτολιβαδική και ξηρική έκταση, ενώ δεν υπάρχει σαφής εικόνα για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, κάτι που ενδεχομένως να φανεί τις επόμενες μέρες.

 

elik

 

Πηγή:www.cretalive.gr