Κρήτη

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο ανασχεδιασμός 3 σημαντικών κυκλοφοριακών κόμβων του Ηρακλείου

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε επίσης η μελέτη ανασχεδιασμού του κόμβου στη συμβολή των οδών Κλεισούρας, Χαράλαμπου Παπαδάκη, Αρχελάου και Αϊδινίου, Χαράλαμπου Παπαδάκη και Νίκου Κρασαδάκη καθώς και ο ανασχεδιασμός δέκα διασταυρώσεων
Ομόφωνα δεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση της συγκοινωνιακής μελέτης για τη διαμόρφωση τριών σημαντικών κόμβων του Ηρακλείου στη Λ. 62 Μαρτύρων, στην Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου και στον Άγιο Ιωάννη το Χωστό.

Οι παρεμβάσεις στους κόμβους στη συμβολή των οδών Πετράκη-Ρεστιβάκη και Λ. 62 Μαρτύρων, στη συμβολή της Σοφοκλή Βενιζέλου με την Αχαιών, και στη συμβολή των οδών Χριστομιχάλη Ξυλούρη και Παπαγιάννη Σκουλά, Αγίου Ιωάννη Χωστού και Λυκείου, αναμένεται να δώσουν ανάσα στην πόλη ανακουφίζοντας τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Ειδικότερα, στην περίπτωση του κόμβου της Λ. 62 Μαρτύρων και με στόχο να αποκατασταθεί η λεωφόρος ως κεντρική αρτηρία της πόλης με συνεχή κυκλοφοριακή ροή, προβλέπεται μεταξύ άλλων η ανακατασκευή του υφιστάμενου κυκλικού κόμβου σε νέα θέση, μετατοπισμένη δυτικά, η δημιουργία διαβάσεων και η επέκταση των πεζοδρομίων. Τη ρύθμιση της κυκλοφορίας αναμένεται να διευκολύνουν οι φωτεινοί σηματοδότες που θα τοποθετηθούν στο σημείο.

Κόμβος Τζάμπο, 62 Μαρτύρων

Στον κόμβο της συμβολής των οδών Σ. Βενιζέλου και Αχαιών μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου με δύο ρεύματα κυκλοφορίας εντός της κυκλικής πορείας, διεύρυνση πεζοδρομίων και δημιουργία δικτύου διάβασης πεζών.

Παραλιακή, Βενιζέλου, κόμβος

Για την περίπτωση ανασχεδιασμού του κόμβου στον Άγιο Ιωάννη Χωστό ο σχεδιασμός που προβλέπεται επαναπροσδιορίζει τις φορές κατεύθυνσης των οδών που συμβάλλουν σε αυτόν και ρυθμίζει την ασφαλή κίνηση πεζών και ΑΜΕΑ με τη δημιουργία διαβάσεων και επέκτασης πεζοδρομίων.

Αϊ Γιάννης Χωστός, κόμβος

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε επίσης η μελέτη ανασχεδιασμού του κόμβου στη συμβολή των οδών Κλεισούρας, Χαράλαμπου Παπαδάκη, Αρχελάου και Αϊδινίου, Χαράλαμπου Παπαδάκη και Νίκου Κρασαδάκη καθώς και ο ανασχεδιασμός δέκα διασταυρώσεων με στόχο την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης και την ασφαλέστερη διάβαση πεζών και ΑμεΑ.

Πρόκειται για τις διασταυρώσεις:

· Μελίνας Μερκούρη & Λευθεραίου & Παπανδρέου

· Α. Παπανδρέου & Ατλαντίδος & Ικτίνου

· Α. Παπανδρέου & Πετρακογιώργη & Αντιόχειας

· Ιτάνου & Σεμέλης

· Ιτάνου & κυράς Κω

· Ανθέων & Τυμπακίου

· Ανθέων & Εθνομαρτύρων & Κρίνων

· Μεγάλου Αλεξάνδρου & Μνησικλή

· Ελευθέρνης και Ισαύρων

· Μεταξάκη & Νίκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κλήθηκαν και συμμετείχαν οι μελετητές της συγκοινωνιακής μελέτης των τριών κόμβων και του ανασχεδιασμού των διασταυρώσεων. Οι μελετητές ανέλυσαν τις προτεινόμενες παρεμβάσεις και το σκεπτικό της κάθε πρότασης και απάντησαν διεξοδικά στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων.

ΠΗΓΗ neakriti.gr