Κρήτη

Έκαναν το σχολείο… καλοκαιρινό! Σπασμένα θρανία, πόρτες και παράθυρα περίμεναν τους μαθητές!

Έκαναν το σχολείο… καλοκαιρινό! Σπασμένα θρανία, πόρτες και παράθυρα περίμεναν τους μαθητές!

Το μάθημα έγινε κανονικά, όμως, οι ζημιές δεν έχουν αποκατασταθεί – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τη Δευτέρα εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Γουβών, που βρίσκεται στον χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών Ηρακλείου. Άγνωστοι έσπασαν τζάμια, πόρτες, θρανία προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε 5 αίθουσες.

ασ
Το περιστατικό σημειώθηκε πιθανότατα το Σαββατοκύριακο, την περασμένη Πέμπτη είχε βρεθεί στον χώρο άτομο υπεύθυνο για την καθαριότητα του κτηρίου και δεν είχε αναφερθεί κανένα πρόβλημα. Τη Δευτέρα, εκπαιδευτικοί αντίκρισαν… ένα χάος!

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του σχολείου, κ. Γιώργο Σοφικίτη, οι ζημιές εκτιμάται πως φτάνουν τις 5.000 ευρώ. Το ευτύχημα είναι πως, επειδή το σχολείο έχει και στο παρελθόν αποτελέσει στόχο βανδάλων, όχι, όμως, με τέτοιο μένος, οι εκπαιδευτικοί φροντίζουν και δεν αφήνουν στον χώρο εξοπλισμό μεγάλης αξίας, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία από τον Δήμο Χερσονήσου και στον χώρο βρέθηκε η Σήμανση.

Το πρωί της Τετάρτης τα συνεργεία στο σχολείο για την αποκατάσταση των ζημιών

Τη Δευτέρα ειδοποιήθηκαν από την καθαρίστρια του σχολείου ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Σεγκος, και ο αντιδήμαρχος, κ. Κώστας Ζαχαριουδάκης, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο και διαπίστωσαν το μέγεθος της ζημιάς. Ο κ. Ζαχαριουδάκης αναφέρει στο Cretalive πως την Τετάρτη το πρωί θα βρίσκονται στο σχολείο συνεργεία του Δήμου για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

ΠΗΓΗ cretalive.gr