Δημόσια Τάξη Κρήτη

Έκλεβαν “τα πάντα”, καταδικάστηκαν και κάθονται ξανά στο εδώλιο

Nαι στο καζίνο με οριακή πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν κατά τη εξιχνίαση της υπόθεσης δεν… χωρούσαν στο αστυνομικό μέγαρο

Έκλεβαν τα πάντα: τόνους μελιού, εξοπλισμούς ξενοδοχείων και εστιατορίων, υδρομασάζ spa, οικιακές συσκευές, έπιπλα, οικοδομικά και γεωργικά μηχανήματα, αυτοκίνητα, φωτοβολταϊκά και ό,τι μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους.

Αστυνομικοί είχαν επιστρατεύσει φορτηγά για τη μεταφορά των κλοπιμαίων στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Δεκάδες παθόντες δεν πίστευαν στα μάτια τους. Η δράση τους ήταν σαρωτική και καταστροφική σε κάποιες περιπτώσεις όπως σε αυτή της κλοπής δέκα τόνων μελιού από αποθήκη σε χωριό του Ηρακλείου, παραμονές Χριστουγέννων.

Ο επιχειρηματίας κόντεψε να υποστεί έμφραγμα από τη ζημία που υπέστη. Από την συγκεκριμένη κλοπή άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και να εντατικοποιούνται οι έρευνες των Αρχών για την ταυτοποίηση και εν τέλει σύλληψη των εμπλεκομένων στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν αθώοι. Καταδικάστηκαν έξι, τρεις εκ των οποίων σε ποινές κάθειρξης ως βασικοί εμπλεκόμενοι. Αυτοί εμφανίστηκαν στο δικαστήριο μετανιωμένοι ενώ ειπώθηκε ότι έχουν μεριμνήσει για την αποζημίωση των παθόντων.

Την Δευτέρα αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.