Κρήτη

Εκλογές 2023 – Κρήτη: Ειδικός χώρος για άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα

Εκλογές 2023: Μεγάλη συμμετοχή των αποδήμων – Που ξεπέρασε το 91%

Στην Κρήτη άνοιξαν οι κάλπες για τις εκλογές με τη διαδικασία να εξελίσσεται ομάδα. Οι πρώτοι, μάλιστα, ψηφοφόροι στο 1ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, ήταν φαντάροι!

Για πρώτη φορά στις φετινές εκλογές λειτουργεί χώρος για άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα στο ισόγειο κάθε εκλογικού καταστήματος.

Με την προσέλευση τους στον χώρο, ενημερώνεται ο δικαστικός αντιπρόσωπος του εκλογικού τμήματος στο οποίο ανήκει ο ψηφοφόρος και προσέρχεται εκεί έχοντας μαζί του όλα τα ψηφοδέλτια, και τον απαιτούμενο φάκελο.

Εφόσον είναι αναγκαίο ο εκλογέας μπαίνει στο παραβάν μαζί με τον τυχόν συνοδό του αλλά και με τον δικαστικό αντιπρόσωπο όπως αναφέρει το cretalive.gr. Μετά την έξοδο του εκλογέα από το διαχωριστικό ψηφοφορίας, ο δικαστικός αντιπρόσωπος παίρνει τον φάκελο που περιέχει το ψηφοδέλτιο που επέλεξε ο εκλογέας, τον μεταφέρει στο αντίστοιχο εκλογικό τμήμα και τον ρίχνει στην κάλπη.

Εκλογές 2023 – Κρήτη: Ειδικός χώρος για άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα

Όσοι δεν μπορούν την παρατεταμένη αναμονή έξω από τα εκλογικά τμήματα, όπως έγκυες, υπερήλικες, άτομα με αναπηρία, ασθενείς κ.λπ., καθώς και όσοι καλύπτουν υπηρεσιακές ανάγκες, όπως αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας ή υπάλληλοι που εκτελούν υπηρεσία για τις εκλογές, πρέπει να ψηφίζουν με απόλυτη προτεραιότητα. Για το σκοπό αυτό, απευθύνονται στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους εξυπηρετήσουν.