Κρήτη

ΕΛΑΣ: Επτά συλλήψεις – ανάμεσά τους δύο ανηλίκων – στην Κρήτη μέσα σε ένα διήμερο

ΕΛΑΣ: Επτά συλλήψεις - ανάμεσά τους δύο ανηλίκων - στην Κρήτη μέσα σε ένα διήμερο

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια Κρήτης το προηγούμενο διήμερο, κατά τις οποίες συνελήφθησαν 7 άτομα και βεβαιώθηκαν 114 παραβάσεις
Διήμερο αστυνομικών εξορμήσεων ήταν το προηγούμενο στην Κρήτη. Κατά τη διάρκεια των δράσεων της Αστυνομίας το διήμερο 3-4/2 ελέγχθηκαν 579 άτομα και 542 οχήματα, συνελήφθησαν 7 άτομα και βεβαιώθηκαν 114 παραβάσεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την καταστολή της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και τη διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις από τις 3 έως και τις 4/02/2024 από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Η εξόρμηση κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, έρευνες σε οικίες καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις -κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων:

• Ελέγχθηκαν 579 άτομα εκ των οποίων 52 ανήλικοι και 542 οχήματα,

• Βεβαιώθηκαν 113 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των οποίων 25 μέθη και μία για αντικαπνιστική Νομοθεσία,

• Προσήχθησαν 21 άτομα,

• Συνελήφθησαν επτά (7) άτομα εκ των οποίων δύο (2) ανήλικοι, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και ΚΟΚ.

Κατασχέθηκαν, μικροποσότητες κάνναβης.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

ΠΗΓΗ neakriti.gr