Κρήτη

“Έμφραγμα” στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ – Βγήκαν και πάλι τα ράντζα

Η μέγιστη χωρητικότητα της κλινικής είναι για 34 ασθενείς, ωστόσο στην Ψυχιατρική αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 44 άτομα
Περισσότεροι από 44 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ σήμερα (12/5), την ώρα που η μέγιστη χωρητικότητα της κλινικής, συμπεριλαμβανομένων και των οξέων περιστατικών, είναι 34 ασθενείς.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό λειτουργούν και πάλι στα όριά τους βλέποντας τους διαδρόμους της κλινικής να γεμίζουν ράντζα.
Η κατάσταση αυτή φέρνει για άλλη μία φορά στο προσκήνιο τις τραγικές ελλείψεις δομών ψυχικής υγείας στο δημόσιο σύστημα υγείας, με το αίτημα επιτέλους να ληφθεί ουσιαστική μέριμνα για την ψυχική υγεία σε όλη την Κρήτη να είναι πάνδημο.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το γεγονός πως στην κλινική φέρονται να νοσηλεύονται και περιστατικά που μέχρι πριν από λίγο διάστημα νοσηλεύονταν στη δομή του Λασιθίου που έβαλε “λουκέτο” με εισαγγελική παραγγελία.

ΠΗΓΗ neakriti.gr