Κρήτη

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Απεργία στις 6 Μαΐου

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Απεργία στις 6 Μαΐου

Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας

Σε απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, την Πέμπτη 6 Μαΐου καλεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Αναλυτικά: 

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25/04/2021, το σώμα επιβεβαίωσε την πρόταση του ΔΣ για απεργία στις 6 Μάη ενάντια στον νόμο στο νομοσχέδιο που τινάζει τη ζωή μας στον αέρα.  Σε συντονισμό με δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα της χώρας αλλά και την ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο μας θα δώσει μια πρώτη δυναμική απάντηση σε κεφάλαιο και εργοδοσία που προσπαθούν να βάλουν χέρι σε ότι εργατικές κατακτήσεις έχουν μείνει ακόμη άθικτες από την τωρινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Κόντρα σε  Κεφάλαιο – Κυβέρνηση – πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και τους ντόπιους κολαούζους τους στο τιμόνι του ΕΚΗ που κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να μην υπάρξει απεργιακός εορτασμός της 1ης Μάη, να μην βγει στο προσκήνιο η αντίδραση των εργαζομένων στο νομοσχέδιο που μας γυρνά 100 χρόνια πίσω. Ούτε απεργιακή συγκέντρωση για τα προσχήματα δεν τόλμησαν να προκηρύξουν αυτοί που βρίσκονται στο τιμόνι του ΔΣ του ΕΚΗ.

Θα μας βρουν απέναντι τους!

Η πάλη για την υπεράσπιση του 8ώρου, τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής ως αργία, την πληρωμή των υπερωριών και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι ο ποιο ταιριαστός τρόπος να τιμήσουμε την 1η Μάη, τους νεκρούς της τάξης μας και το αίμα που χύθηκε για να υπάρξουν οι όποιες κατακτήσεις.

Την ίδια ώρα που σχεδόν όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ κατάφεραν να έχουν κρούσματα, τηρώντας τα πρωτόκολλα – λάστιχο της κυβέρνησης. Στις αποθήκες των εμπορικών καταστημάτων οι πωλητές γίνονται courier και στα εργοστάσιο της Βιομηχανικής Περιοχής το 10ωρο και οι απλήρωτες υπερωρίες είναι ο «νόμος» του εργοδότη.

Δεν θα πεθαίνουμε στα Σούπερ Μάρκετ για τα κέρδη τους, δεν θα στοιβαζόμαστε στις κλειστές πόρτες των e-shop από ήλιο σε ήλιο, δεν θα γινόμαστε το μπαλάκι του εργοδότη στο εμπόριο, συνέχεια stand by, χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή.

Πληρώσαμε την ανάπτυξή τους με τα δικαιώματά μας. Πληρώσαμε την πανδημία με τους νεκρούς μας για να μη χάσουν ευρώ από τα κέρδη τους. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους με τη ζωή μας! Απέναντι στο νομοσχέδιο που τινάζει τη ζωή μας στον αέρα έχουμε μία και μόνο επιλογή, να δυναμώσουμε τον αγώνα με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες.