Κρήτη

Έντονη χαλαζόπτωση στη Βιάννο: Ανησυχούν οι ελαιoπαραγωγοί

Έντονη χαλαζόπτωση στη Βιάννο: Ανησυχούν οι ελαιoπαραγωγοί

Προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο – Ένταση των φαινομένων αναμένουν οι μετεωρολόγοι – Διήμερο ισχυρών βροχών στην Κρήτη

Ξεκίνησε και στην Κρήτη η μεταβολή του καιρού που είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι με κυριότερα χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές και καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Χαλάζι Έμπαρος

Χαλαζόπτωση στην Έμπαρο: Φωτογραφία από Stella Papageorgiou via Facebook/ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ

Το πρωί του Σαββάτου έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βιάννου με τους κατοίκους να εκφράζουν φόβους για την πορεία της ελαιοκαλλιεργείας, στην περίπτωση που το φαινόμενο συνεχιστεί. Την ίδια ώρα οι οδηγοί που κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή λόγω της ολισθηρότητας.

Δρόμος Βιάννος χαλάζιΟδικό δίκτυο Βιάννου: Φωτογραφία από Δ.Δ.

 

Και στη Λαγούτα του δήμου Μινώα Πεδιάδας, έπεσε χαλάζι και μάλιστα σε μέγεθος, πολύ μεγαλύτερο από το φυσιολογικό, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

 

Λαγούτα, φωτογραφία Εργίνα ΜπριτζολάκηΛαγούτα,  φωτογραφία Εργίνα Μπριτζολάκη

 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων τα φαινόμενα που ξεκίνησαν από τις παράκτιες περιοχές γρήγορα θα επεκταθούν. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών και των νησιωτικών περιοχών θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Έμπαρος χαλάζι

Χαλαζόπτωση στην Έμπαρο: Φωτογραφία από Stella Papageorgiou via Facebook/ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ

Η θερμοκρασία στην Κρήτη, θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

 

Διήμερο ισχυρών βροχών στην Κρήτη

ΠΗΓΗ cretalive.gr