Κρήτη

Επέστρεψαν “αρνητικοί” από την άδεια, βρέθηκαν “θετικοί” στη λήξη της καραντίνας

Επέστρεψαν "αρνητικοί" από την άδεια, βρέθηκαν "θετικοί" στη λήξη της καραντίνας

Οι δύο κρατούμενοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο – Νέα κρούσματα κορωνοϊού και στα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου νωρίτερα σήμερα δύο κρατούμενοι των Φυλακών Αλικαρνασσού, προκειμένου να τους γίνουν μοριακά τεστ για κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για κρατούμενους, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα είχαν επιστρέψει στο Σωφρονιστικό κατάστημα μετά από άδεια. Σύμφωνα με τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, τους έγινε έλεγχος για κορωνοϊό, ο οποίος βγήκε αρνητικός. Ταυτόχρονα όμως έμειναν κάποιες μέρες σε καραντίνα, όπως προβλέπεται.

Σήμερα το πρωί και με αφορμή την λήξη της καραντίνας, ελέγχθηκαν εκ νέου, προκειμένου να επιστρέψουν στα κελιά τους. Ωστόσο αυτή τη φορά το τεστ και στους δύο έδειξε θετικό, με αποτέλεσμα να κληθεί το ΕΚΑΒ προκειμένου να τους μεταφέρει στο Νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο.

Νέα κρούσματα στο Τμήμα Μεταγωγών

Λίγες ώρες μετά την καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αναφορικά και με τα κρούσματα κορωνοϊού στα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα της περασμένη εβδομάδας, ήρθαν να προστεθούν άλλα δύο, που αφορούν σε αστυνομικούς, οι οποίοι υπηρετούν στη συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνδικαλιστές στην καταγγελία τους έκαναν λόγο για “εγκληματική καθυστέρηση” στους ελέγχους, που είχε ως αποτέλεσμα την διασπορά του ιού σε κρατούμενους και αστυνομικούς.