Κρήτη

Επισκέπτονται το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και βρίσκουν τις πόρτες κλειστές – Έντονες αντιδράσεις με το νέο ωράριο!

Σε μια περίοδο που ο τουρισμός στο Ηράκλειο αρχίζει και παίρνει τα… πάνω του, τέτοιες εικόνες, προκαλούν εκνευρισμό, μιας και το Αρχαιολογικό Μουσείο αποτελεί μια τουριστική ατραξιόν και έναν πόλο έλξης, με χιλιάδες επισκέπτες την θερινή περίοδο

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει σε τουρίστες αλλά και ξεναγούς οι κλειστές πόρτες που αντικρίζουν όταν επισκέπτονται το Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου!

Σε μια περίοδο που ο τουρισμός στο Ηράκλειο αρχίζει και παίρνει τα… πάνω του, τέτοιες εικόνες, προκαλούν εκνευρισμό, μιας και το Αρχαιολογικό Μουσείο αποτελεί μια τουριστική ατραξιόν και έναν πόλο έλξης, με χιλιάδες επισκέπτες την θερινή περίοδο!

Γενικότερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, για την έναρξη του νέου ωραρίου του Μουσείου, γεγονός που έχει προκαλέσει… αλαλούμ στους επισκέπτες.

Σύμφωνα με το ωράριο που έχει γνωστοποιηθεί το Αρχαιολογικό Μουσείου λειτουργεί ως εξής:

  • Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο: 08:00 – 15:00
  • Τετάρτη: 13:30 – 21:30
  • Πέμπτη και Κυριακή: 08:00 – 20:00.

Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣ του ΑΜΗ Ιωακείμ Γρυσπολάκης,, ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης στις 22 Απριλίου, η πρόσληψη των νέων φυλάκων, θα διαμόρφωνε το ωράριο, όπως αναφέραμε παραπάνω, ωστόσο ακόμη και σήμερα, όποιος επισκέπτεται το Αρχαιολογικό Μουσείου, με βάση πάντα τις ώρες λειτουργίας που έχουν γνωστοποιηθεί, βρίσκει τις πόρτες κλειστές!  Και το ωράριο αυτό παραμένει τοιχοκολλημένο έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο!

εικόνα_Viber_2024

Αυτό γεννά το ερώτημα, πως γιατί δεν έχουν γίνει ακόμη οι προσλήψεις των νέων φυλάκων, ειδικά σε μια εποχή που λόγω και της ανόδου του τουρισμού, αναμένεται… κύμα επισκέψεων στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ηράκλειο. Εν κατακλείδι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, δεν λειτουργεί πλήρως με τη νέα μορφή του, προκαλώντας τον εκνευρισμό των επισκεπτών…

ΠΗΓΗ neakriti.gr