Κρήτη

Επιστολή σε Χατζηδάκη από το ΕΚΗ για τους σειμόπληκτους

Επιστολή σε Χατζηδάκη από το ΕΚΗ για τους σειμόπληκτους

Ζητά ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε κυρίως την ενδοχώρα του ν. Ηρακλείου, απέστειλε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου

Στην επιστολή αναφέρεται:

“Ως γνωστό η ευρύτερη περιοχή της ενδοχώρας  του νομού Ηρακλείου επλήγη βάναυσα από την σεισμική δόνηση, που προκάλεσε όχι μόνο σοβαρές υλικές  ζημιές, αλλά και την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και τον τραυματισμό δεκάδων συνανθρώπων μας.
Η πολιτεία οφείλει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό  των ανθρώπων  που έχουν άμεσα την ανάγκη στήριξης απ΄ όλους μας.
Σε έλεγχους που ήδη έχουν διενεργηθεί διαπιστώθηκε ότι πάνω από το 70%  των επαγγελματικών επιχειρήσεων  έχουν κριθεί από τα αρμόδια συνεργεία ως «ακατάλληλες» για χρήση.
Γι΄ αυτό ζητάμε εώς την επαναπρόσληψη τους από την πληγείσα επιχείρηση, που τους απασχολούσε :
Την άμεση καταβολή Επιδόματος Ειδικού Σκοπού από την ημέρα της σεισμικής δόνησης
Την ενίσχυση της ασφαλιστικής τους κάλυψης
Την επιδότηση ενοικίου της κύριας κατοικίας τους
Δυστυχώς, από τα μέτρα, που ήδη έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση δεν συμπεριλαμβάνονται οι παραπάνω «ειδικοί» άνεργοι, γεγονός που θεωρούμε ότι είναι άδικο, αλλά και προκλητικό όχι μόνο απέναντι στους εργαζόμενους αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία του ν.  Ηρακλείου.
Ζητάμε την άμεση ανταπόκρισή σας με σχετική νομοθετική παρέμβαση”.