Κρήτη

Έρχεται κακοκαιρία εξπρές – Πότε θα επηρεαστεί η Κρήτη

Έρχεται κακοκαιρία εξπρές - Πότε θα επηρεαστεί η Κρήτη

Ελάχιστες οι βροχές στην Κρήτη τον Νοέμβριο – Κυμαίνονται από 2 ως 12 χιλιοστά συνολικά

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο με κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε, ο καιρός θα έχει ακραία καιρικά φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και αναμένεται να επηρεάσει πολλές περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και την Κρήτη. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι βροχές στο νησί τον Νοέμβριο του 2021, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, ήταν ελάχιστες και κυμαίνονται – αθροιστικά –  από 2 ως 12 χιλιοστά συνολικά.

Που θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

α. Από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής έως και το μεσημέρι του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

β. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία.

γ. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως και τη νύχτα του Σαββάτου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

δ. Από τη νύχτα της Παρασκευής έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ισχυροί άνεμοι

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη θα πνέουν την Παρασκευή, που βαθμιαία το Σάββατο θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Ελάχιστες οι βροχές στην Κρήτη τον Νοέμβριο του 2021

Ελάχιστες ήταν οι βροχές στην Κρήτη τον Νοέμβριο του 2021, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. Στο γράφημα που ακολουθεί δίνονται τα αθροιστικά ύψη βροχής σε 6 επιλεγμένους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο νησί.

Τα αθροιστικά ύψη βροχής για το φετινό Νοέμβριο κυμαίνονται από 2 ως 12 χιλιοστά συνολικά.

Αυτά τα ύψη βροχής είναι πολύ χαμηλότερα από τις προηγούμενες χρονιές, ειδικά αν συγκριθούν με τις τρεις προηγούμενες (2018, 2019, 2020) οπότε τον Νοέμβριο είχαν σημειωθεί πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

 

vroxes

ΠΗΓΗ cretalive.gr