Κρήτη

Έτσι είναι οι οικίσκοι!

Κρεατίνη για αύξηση μυϊκής μάζας: Τι πρέπει να γνωρίζετε (video)

Εγκαταστάθηκαν τα πρώτα λυόμενα για τους σεισμόπληκτους σε Βόνη και Αρκαλοχώρι

Στις σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έφτασαν την Τετάρτη και στήθηκαν στις εκτάσεις που είχαν διαμορφωθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό, οι πρώτοι 36 οικίσκοι που θα αποτελέσουν το προσωρινό σπίτι για τους σεισμόπληκτους.

Σκοπός της εγκατάστασης αυτής ήταν να αποχωρήσουν γρήγορα οι πληγέντες από τις σκηνές και να παραμείνουν σε χώρους πιο ασφαλείς και πιο προφυλαγμένους, ενόψει και της έλευσης του χειμώνα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί οι οικίσκοι είναι δίχωρα λυόμενα σπίτια πατώματα επενδυμένα με ξύλο, εγκατάσταση νεροχύτη και αυτόνομο λουτρό και εφοδιασμένα με σύστημα ψύξης – θέρμανσης.

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό των οικίσκων:

Οικίσκος

Οικίσκος

Οικίσκος

Υπενθυμίζεται, όπως έχει ήδη γράψει το cretalive ότι οι 8 από τους 36 οικίσκους που έφτασαν την Τετάρτη με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά εγκαταστάθηκαν στη Βόνη και οι υπόλοιποι στο Αρκαλοχώρι. Στο προσεχές διάστημα αναμένονται και οι 15 πρώτες λυόμενες σχολικές αίθουσες για τα παιδιά των σεισμόπληκτων περιοχών ενώ το Υπουργείο Υποδομών προετοιμάζει την προμήθεια επιπλέον 90 οικίσκων για τις ανάγκες των πληγέντων.