Κρήτη

Ευρήματα που θα συζητηθούν σε δημοσκόπηση για το Ηράκλειο

Ευρήματα που θα συζητηθούν σε δημοσκόπηση για το Ηράκλειο

Τι απάντησαν οι ερωτηθέντες στην πρόθεση ψήφου – Ποια η γνώμη τους για Σταύρο Αρναουτάκη και Βασίλη Λαμπρινό

Ποικίλες συζητήσεις προκαλεί τις τελευταίες ώρες δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που διενεργήθηκε για τα Παραπολιτικά και αφορά στο νομό Ηρακλείου.
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά έρευνα του λεγόμενου Αυτοδιοικητικού Βαρόμετρου των Παραπολιτικών και οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ κλήθηκαν να αξιολογήσουν  και τους πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής, αυτοδιοικητικής και κεντρικής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εικόνα των πολιτικών συσχετισμών στο νομό.
Υπενθυμίζεται ότι στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε στην εκλογική περιφέρεια Ηρακλείου ίσως την υψηλότερη επίδοσή του, με κάτι παραπάνω από 43% και η Ν.Δ. μία από τις χαμηλότερες σε σχέση με τα πανελλαδικά ποσοστά της, στο 30,15%.

Στη δημοσκόπησή της GPO ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, με 31%, επίδοση όμως κατά πολύ μειωμένη σε σχέση με τα ποσοστά των τελευταίων εκλογών. Ακολουθεί η Ν.Δ. με 28%, το ΚΙΝ.ΑΛ. με 9,9%, το ΚΚΕ με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3% και η Ελληνική Λύση με 2,8%.
Στην πρόθεση ψήφου των βουλευτών των δύο πρώτων κομμάτων δεν καταγράφονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την ισχύουσα κατάσταση, αφού οι νυν βουλευτές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Ν.Δ. συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

GPO Δημοσκόπηση

Σε ότι αφορά τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, υψηλό ποσοστό ικανοποίησης καταγράφει η δημοσκόπηση για το έργο του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, καθώς περισσότεροι από 6 στους 10 κατοίκους του Νομού Ηρακλείου (62,9%) εμφανίζονται πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι. Το έργο του κ. Αρναουτάκη τυγχάνει διακομματικής αποδοχής, με σημαντικό βαθμό διείσδυσης στους ψηφοφόρους όλων των πολιτικών χώρων.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Β. Λαμπρινός, συγκεντρώνει ποσοστό 45,9% των πολιτών που δηλώνουν πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι από το έργο του, έναντι 52,5% που δηλώνουν λίγο και καθόλου. Το έργο του κ. Λαμπρινού καταγράφει σημαντικά ποσοστά ικανοποίησης τόσο μεταξύ των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (49,1%) όσο και μεταξύ αυτών του ΣΥΡΙΖΑ (44,3%).

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση της GPO για το Ηράκλειο στο e-ota.gr