Κρήτη

«Φιάσκο» η διαβούλευση για τα δημοτικά τέλη στο Ηράκλειο

«Φιάσκο» η διαβούλευση για τα δημοτικά τέλη στο Ηράκλειο
Εντάσεις υπήρξαν και στο ζήτημα των αύξησης των τελών κοινοχρήστων χώρων

Την έντονη αντίθεση τους στο «καυτό» ζήτημα της αύξησης των δημοτικών τελών έως 29%, εξέφρασαν εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, Εμπορικός Σύλλογος, Εργατικό Κέντρο, καταστηματάρχες και επιχειρηματίες, στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Βασίλης Λαμπρινός στη Βικελαία Βιβλιοθήκη, παρουσία των επικεφαλής των απερχόμενων παρατάξεων, των νέων παρατάξεων που αναλαμβάνουν καθήκοντα από το νέο έτος, καθώς και των παραγωγικών φορέων.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός δεν κατέθεσε πρόταση, καθώς δεν είχε ολοκληρωμένη εικόνα, ωστόσο τόνισε ότι η νυν Δημοτική αρχή οφείλει να πάρει απόφαση για τον προϋπολογισμό για την αποφυγή λειτουργικών προβλημάτων από το νέο έτος και ότι ως νέα δημοτική αρχή θα προχωρήσουν στην αναμόρφωση του ψηφισμένου προϋπολογισμού, μέσα από διαβούλευση και υπεύθυνη στάση.

Αντίθετος με την επίμαχη διαδικασία, τη δεδομένη χρονική στιγμή εμφανίστηκε ο Μιχάλης Καραμαλάκης ο οποίος τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να πάρει αποφάσεις στο ζήτημα των δημοτικών τελών.

Επιφυλάξεις σε σχέση με το ύψος των αυξήσεων στα δημοτικά τέλη εξέφρασε και η πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Καναβάκη η οποία άφησε αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης τα προηγούμενα χρόνια, λέγοντας ότι πήγε την πόλη… πίσω, φράση που άναψε φωτιές, με τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη να απαντά ότι δεν φταίει η… απλή αναλογική αλλά η αδυναμία που επικρατεί στη Λότζια.

Εντάσεις υπήρξαν και στο ζήτημα των αύξησης των τελών κοινοχρήστων χώρων, με την Μαρία Αντωνακάκη να κάνει λόγο για οικονομική καταστροφή στον κλάδο, εφόσον τα τέλη επανέλθουν στα 168 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, όταν για παράδειγμα, στη Λάρισα ανέρχονται στα 65 ευρώ, στην Πάτρα στα 70 ευρώ και στα Χανιά τα 100 ευρώ, το τετραγωνικό μέτρο.

Την ίδια ώρα, αναζητείται λύση για ΔΟΠΑΦΜΑΗ και ΔΗΚΕΗ καθώς καταργούνται με βάση το νέο νομοσχέδιο, με τη δημοτική αρχή να αναζητά λύση για τη μισθολογική κάλυψη εκατοντάδων εργαζομένων.

ΠΗΓΗ neakriti.gr