Επικαιρότητα Κρήτη

Φόβος και απόγνωση: “Το σπίτι μου καταρρέει με κάθε δόνηση”

Φόβος και απόγνωση: "Το σπίτι μου καταρρέει με κάθε δόνηση"

Εικόνες απόλυτης καταστροφής στο Αρκαλοχώρι – Προσπάθειες ολόκληρης ζωής “θάφτηκαν” στα μπάζα

Τρόμος και μετά απόγνωση… Οι χειρότεροι φόβοι των κατοίκων του Αρκαλοχωρίου που από τον περασμένο Ιούνιο ένιωθαν συνεχείς τις δονήσεις κάτω από τα πόδια τους επιβεβαιώθηκαν. Ο μεγάλος σεισμός των 5,8 Ρίχτερ της Δευτέρας και ο μετασεισμός των 5,3 Ρίχτερ της Τρίτης κατέστρεψαν τα πάντα. Κόποι και προσπάθειες μιας ολόκληρης ζωής “θάφτηκαν” κάτω από τα μπάζα και τα χαλάσματα.

Οι κάτοικοι του “πληγωμένου” Αρκαλοχωρίου δεν μπορούν να πιστέψουν το μέγεθος της καταστροφής και με κάθε νέα δόνηση η κατάσταση χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο.

Ο αναγνώστης του Cretalive Μ.Λ. περιγράφει “Το σπίτι του πέφτει, καταρρέει. Με τον σεισμό της Δευτέρας υποχώρησε το έδαφος και με κάθε νέα δόνηση καταρρέει και περισσότερο”…

Το μέγεθος της καταστροφής αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες, με τα χαλάσματα μέσα στο σαλόνι και τους τοίχους ανοιχτούς σαν χαίνουσες πληγές που αιμορραγούν … Απελπισία και φόβος για το αύριο…

Αρκαλοχώρι

Αρκαλοχώρι

Αρκαλοχώρι

Αρκαλοχώρι

Αρκαλοχώρι

Αρκαλοχώρι

Αρκαλοχώρι

Αρκαλοχώρι

Αρκαλοχώρι

Μεγάλες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός. Στο εσωτερικό των σπιτιών, σε πολλές περιπτώσεις δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Οικοσκευές, διακοσμητικά, καθρέπτες, τζαμαρίες, όλα μια άμορφη μάζα στο πάτωμα. “Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει μονολογεί” η νεαρή γυναίκα που ακούγεται στο βίντεο:

Αρκαλοχώριι ζημιές

Αρκαλοχώρι ζημιές

Αρκαλοχώρι ζημιές

Αρκαλοχώρι ζημιές

Αρκαλοχώρι ζημιές

cretalive.gr