Κορωνοΐός Κρήτη

«Φρούριο» το ΠΑΓΝΗ μετά τα 41 κρούσματα κορονοϊού

Lockdown – Πάτρα: Η εστίαση ανέβηκε στις σκάλες της Αγίου Νικολάου – Κραυγή απόγνωσης για τα ρολά διαρκείας (pics, vid)

Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ισχύουν από σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μετά τα 41 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε ασθενείς, συνοδούς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Τον προβληματισμό του για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο νοσοκομείο εξέφρασε μέσα από τον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης.

«Είχαμε κάνει τεράστια προσπάθεια. Με προβληματίζει και με στενοχωρεί το γεγονός ότι υπήρξαν νοοτροπίες από πολίτες που προκάλεσαν το πρόβλημα. Ευτυχώς εντοπίσαμε το φαινόμενο άμεσα, έγινε η ιχνηλάτηση και καταφέραμε να το περιορίσουμε στην αρχή, πριν εξαπλωθεί», ανέφερε στην Αντιγόνη Ανδρεάκη ο κ. Χαλκιαδάκης συμπληρώνοντας πως «η επιμόλυνση ξεκίνησε από συνοδούς ασθενών».

«Στο νοσοκομείο λειτουργεί πλέον μόνο η κεντρική είσοδος. Όλες οι υπόλοιπες είσοδοι έχουν κλείσει προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα που προβλέπονται για τους συνοδούς ασθενών», συμπλήρωσε ο κ. Χαλκιαδάκης.

«Για να εισέλθει ο οποιοσδήποτε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου πρέπει να έχει μαζί του αποτελέσματα από rapid test», τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου επαναλαμβάνοντας πως απαιτείται και ειδική άδεια από τους διευθυντές των κλινικών για να μπουν συνοδοί ασθενών στο νοσοκομείο.

Τέλος τόνισε πως από σήμερα όλοι οι νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο θα κάνουν τεστ PCR.

πηγή: creta24.gr