Κρήτη

Φυλάκιση ενός έτους σε επιχειρηματία για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικη

Τον έθαψαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία

Τι κατήγγειλε η 15χρονη

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε επιχειρηματία για την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 15χρονης μαθήτριας, η οποία κατήγγειλε ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε κεκλεισμένων των θυρών με τον επιχειρηματία να επιμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αθωότητα του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί, η 15χρονη είχε κανονίσει με μία φίλη της να πάνε για μπάνιο σε πισίνα σε περιοχή ανατολικά του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, περίμενε στη στάση απ’ όπου θα την παραλάμβαναν με το αυτοκίνητο τους η φίλη της και ο μπαμπάς της. Από το σημείο πέρασε με το αυτοκίνητο του και ο επιχειρηματίας, ο οποίος επειδή τη γνώριζε (συγγενικά της πρόσωπα είχαν εργαστεί στο παρελθόν για λογαριασμό του) φέρεται να έκανε   αναστροφή και να πλησίασε προς το σημείο όπου στεκόταν το κορίτσι.

Προσφέρθηκε να τη μεταφέρει ο ίδιος στο χώρο της πισίνας. Αν και η 15χρονη αρχικά αρνήθηκε, τελικά δέχτηκε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του.

Η ανήλικη καταγγέλλει ότι στη διαδρομή ο επιχειρηματίας έκλεισε τις ασφάλειες και σταμάτησε σε ερημικό σημείο με στόχο τη σεξουαλική παρενόχληση.

Υποστηρίζει ότι αντέδρασε έντονα και εκείνος τελικά την άφησε στον προορισμό της. Η κοπέλα περιγράφει ότι ήταν σε άσχημη κατάσταση, ξέσπασε σε κλάματα και εξομολογήθηκε σε φίλους της τι είχε προηγηθεί.

Ενημερώθηκε η οικογένεια της και στην πορεία ακολούθησε καταγγελία  στην Αστυνομία, με τον επιχειρηματία να αρνείται κατηγορηματικά ότι παρενόχλησε σεξουαλικά το κορίτσι ενώ τη μετέφερε με το αυτοκίνητο του στο σημείο συνάντησης με τους φίλους της.

Στον κατηγορούμενο, ο οποίος άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.