Κρήτη

Η ΕΛΑΣ για τον θάνατο του 58χρονου: Στη νεκροτομή ήταν παρών ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας

Τι υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ για την καταγγελία θανάτου του 58χρονου στα Χανιά – Eπίσημη ανακοίνωση εκδόθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης
Σεβόμενη τον πόνο της οικογένειας του 58χρονου στα Χανιά που “έφυγε” από τη ζωή στην Κίσσαμο και την καταγγελία του γιου του ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα αστυνομικής βίας, η ΕΛΑΣ – καθώς δεν έχει εκδοθεί το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης – τονίζει ότι δε συνέβησαν όσα καταγγέλλονται και ότι ουδέποτε χτυπήθηκε ο 58χρονος.

Στη δικογραφία υπάρχουν μαρτυρίες πολιτών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες ενώ όλο το υλικό έχει υποβληθεί στη εισαγγελία Χανίων.

Αυτό που τονίζεται πάντως με έμφαση είναι ότι στη διαδικασία της νεκροψίας- νεκροτομής ήταν παρών ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια του εκλιπόντος και όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν σε προφορικό επίπεδο, καθώς όπως προαναφέρθηκε δεν έχει εκδοθεί το πόρισμα του ιατροδικαστή, είναι ότι ο 58χρονος υπέστη ανακοπή ενώ για το στοιχείο του χτυπήματος, στην ΕΛ.ΑΣ απαντούν ότι προήλθε από πτώση.

Το θλιβερό περιστατικό είχε σημειωθεί την 1η Σεπτεμβρίου, όμως τότε είχε θεωρηθεί ότι ο άτυχος οδηγός πιθανότατα υπέστη ανακοπή.

Ωστόσο με ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο γιος του εκλιπόντος καταγγέλλει ότι ο πατέρας ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τους αστυνομικούς, του ασκήθηκε υπέρμετρη βία και εν τέλει κατέρρευσε.

Μάλιστα ο γιος του 58χρονου άνδρα κάνει γνωστό ότι ήδη έχει κινήσει διαδικασίες νομικές με την υποβολή μήνυσης προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όλους που φέρουν ευθύνη για το θάνατο του πατέρα του.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Τετάρτης, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, εκδόθηκε η επίσημη ανακοίνωση. Εκεί αναφέρεται:

“Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ηλεκτρονικό Τύπο και αφορούν στις συνθήκες θανάτου ημεδαπού την 01.09.2023 κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, έχει σχηματισθεί σχετική δικογραφία η οποία υποβλήθηκε την 06.09.2023 στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης”.

ΠΗΓΗ cretalive.gr