Κρήτη Πολιτιστικά Νέα

«Η Γυναίκα της Ζάκυνθος» έρχεται στο Ηράκλειο

Oliver Daemen: Ο 18χρονος που θα ταξιδέψει στο διάστημα με τον Τζεφ Μπέζος

Την Κυριακή στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021» παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «η Γυναίκα της Ζάκυνθος» (Διονύσιου Σολωμού) σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» την Κυριακή 18 Ιουλίου.

Η παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, που ενθουσίασε το κοινό και την κριτική στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2013, επανέρχεται με την έξοχη ηθοποιό Κατερίνα Γκατζόγια. Το έργο γράφτηκε στη Ζάκυνθο, με αφορμή τα φοβικά αισθήματα που κατέκλυσαν τον Σολωμό, όταν είδε κάποιες Γυναίκες από το πολιορκημένο Μεσολόγγι να αντιμετωπίζουν κατάμουτρα τη λεκτική βία από μια δύσμορφη, εμπαθή Γυναίκα του νησιού, επειδή της ζητούσαν τρόφιμα για τους έγκλειστους άνδρες τους.  Γεγονός που προκάλεσε αρχικά τρόμο και απογοήτευση στον Ποιητή που δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί επί τόπου αυτές τις Μεσολογγίτισσες. Μ’ αυτό το έργο του όμως λυτρώθηκε, γιατί ανίχνευσε το δικό του αίσθημα του φόβου για το «κακό», και φέρνοντας στο φως τις αιτίες του, άφησε μια διαχρονική παρακαταθήκη ανθρωπισμού και αυτογνωσίας.

Διδασκαλία Ερμηνείας, Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης.

Ερμηνεύει η Κατερίνα Γκατζόγια

Μουσική Σύνθεση: Βαγγέλης Γιαννάκης Σχεδιασμός Ενδύματος, Μακέτες: Αριστείδης Πατσόγλου Σχεδιασμός φωτισμών: Δ. Αβδελιώδης Χειριστής Ήχου – Φώτων: Νίκος Επίσκοπος Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου.

Ώρα Έναρξης: 21:30 – Προπώληση: 10€, Ταμείο: 12€

Ηλεκτρονική έκδοση εισιτήριου: https://bit.ly/3qC7afF