Επικαιρότητα Καιρός Κρήτη

Η Κρήτη στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων – Δραματικές εικόνες στη Χερσόνησο

Η Κρήτη στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων – Δραματικές εικόνες στη Χερσόνησο

Γυναίκα σκαρφάλωσε σε στύλο στα Μάλια για να σωθεί από τα ορμητικά νερά. Ηλικιωμένος έχει εγκλωβιστεί στο υπόγειο σπίτι του. Αυτοκίνητο στις Γούβες παρασύρθηκε και βρέθηκε στη θάλασσα. Βατραχάνθρωποι της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στις έρευνες. Έχουν πέσει πάνω από 100 χιλιοστά βροχής στην Κρήτη. Κραυγή αγωνίας στο newsit.gr από τον δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο.

Βιβλική καταστροφή για ακόμη μια φορά στην Κρήτη, που βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας για τρίτη φορά μέσα σε σχεδόν τρεις εβδομάδες. Ο όγκος βροχής είναι τόσο μεγάλος (έπεσαν περισσότερα από 100 χιλιοστά βροχής μέσα σε λίγες ώρες) που ξανά η Κρήτη μετρά ανοιχτές πληγές. Περισσότερο η Χερσόνησος, που είδε περιοχές της όπως οι Γούβες, η Ανάληψη, τα Μάλια, το Κουτουλουφάρι, να πλήττονται βάναυσα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που πέφτουν από τα ξημερώματα έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια, έχουν κάνει… ένα θάλασσα και στεριά, παρέσυραν και κατέστρεψαν αυτοκίνητα, πλημμύρισαν σπίτια.

Η Κρήτη στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων – Δραματικές εικόνες στη Χερσόνησο Η Κρήτη στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων – Δραματικές εικόνες στη Χερσόνησο Η Κρήτη στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων – Δραματικές εικόνες στη Χερσόνησο Η Κρήτη στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων – Δραματικές εικόνες στη Χερσόνησο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα Μάλια μια γυναίκα έχει σκαρφαλώσει σε στύλο, πίσω από την εκκλησία του χωριού, για να μην την παρασύρουν τα νερά και περιμένει να τη βοηθήσουν διασώστες, ενώ υπάρχουν και δυο άνθρωποι που έχουν παγιδευτεί μέσα στο σπίτι τους. Την ίδια στιγμή, ένας ηλικιωμένος άνδρας είναι εγκλωβισμένος σε υπόγειο και άνδρες της ΕΜΑΚ επιχειρούν για να τον απεγκλωβίσουν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στην παραλιακή ζώνη των Γουρνών, όπου αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής προς τη θάλασσα. Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ερευνά το ενδεχόμενο μέσα στο αυτοκίνητο να υπήρχαν επιβάτες.

Η Κρήτη στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων – Δραματικές εικόνες στη Χερσόνησο

Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, έκανε έκκληση προς τους πολίτες του βορειοανατολικού μετώπου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις.

Άλλες τρεις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού έγιναν νωρίτερα στην περιοχή της Σταλίδας, όπου πολίτες μέσα στα αυτοκίνητά τους κινδύνευσαν από τα ορμητικά νερά.

 Copy

Καταρράκτης η Εθνική από Γούβες προς Χερσόνησο

Σοκαριστικές είναι και οι εικόνες από την εθνική οδό από τις Γούρνες προς τη Χερσόνησο. Ο δρόμος έχει κλείσει, ενώ η γέφυρα Αγριανών έχει μετατραπεί σε… καταρράκτη.

Κλειστός παραμένει ο δρόμος και στην έξοδο του Καστελίου, λόγω μεγάλης κατολίσθησης.

Δείτε τις απίστευτες εικόνες

Η Κρήτη στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων – Δραματικές εικόνες στη Χερσόνησο Η Κρήτη στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων – Δραματικές εικόνες στη Χερσόνησο Η Κρήτη στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων – Δραματικές εικόνες στη Χερσόνησο

Η Κρήτη στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων – Δραματικές εικόνες στη Χερσόνησο

Δήμαρχος Χερσονήσου: Υπάρχουν εγκλωβισμένοι

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο, που μαζί με τα συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου από το χτύπημα της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες το βράδυ την περιοχή, να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr στην περιοχή βρέχει ακατάπαυστα και το νερό που έχει πλημυρίσει τα πάντα, έχει εξαφανίσει όλο το παραλιακό μέτωπο!

«Έχουμε μεγάλες καταστροφές από την θεομηνία, η οποία δεν λέει να σταματήσει. Έχουν ανοίξει οι ουρανοί, έχουν πλημμυρίσει ποτάμια, έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα, υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους στις περιοχές Γουρνά, Σταλίδα Αναλήψεως και καταβάλουμε προσπάθειες, ώστε να μην έχουμε καμία ανθρώπινη απώλεια», λέει ο Γιάννης Σέγκος.

Η Κρήτη στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων – Δραματικές εικόνες στη Χερσόνησο

Έχουν καταστραφεί υποδομές και οδοστρώματα

«Όλο το παραλιακό δίκτυο είναι πλημμυρισμένο έχουν καταστραφεί υποδομές, οδοστρώματα τα πάντα και αυτή την στιγμή με μηχανήματα του δήμου, της περιφέρειας και ιδιωτών προσπαθούμε να καθαρίσουμε όσο μπορούμε, ώστε να περνάει πιο εύκολα το νερό για να μην κινδυνέψουν άνθρωποι. Βρέχει συνεχώς με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε πολλά», σημειώνει ο δήμαρχος Χερσονήσου και ζητά να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Κρήτη στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων – Δραματικές εικόνες στη Χερσόνησο

«Η κατάσταση είναι σε εξέλιξη βρέχει συνεχώς με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επέμβουμε σημαντικά, καθώς ότι φτιάχνουμε χαλάει την ίδια ώρα. Έβρεχε το Σαββατοκύριακο, αλλά από χθες το βράδυ βρέχει συνεχώς και πιο έντονα. Την περιοχή εδώ την είχαμε κηρύξει σε έκτακτη ανάγκη και πριν από 15 μέρες, που μια σειρά από άλλα καταστροφικά φαινόμενα όπως χαλάζι, ανεμοστρόβιλος έκαναν μεγάλη ζημιά εδώ στη Χερσόνησο και τα Μάλια. Καταστράφηκαν θερμοκήπια, ολόκληρες καλλιέργειες, πλημμύρισαν σπίτια, αλλά όχι αυτό το χάλι το σημερινό. Σήμερα είναι ακόμα χειρότερα», σημείωσε ο Γιάννης Σέγκος.