Κρήτη

Η κρητική γαστρονομία γίνεται γνωστή στο βρετανικό κοινό

Νεαρός άνδρας βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του

Νέα τηλεοπτική παραγωγή με τον δημοφιλή στο βρετανικό κοινό παρουσιαστή και αρθρογράφο Jonathan Phang

Ολοκληρώθηκαν προ ημερών με επιτυχία τα τηλεοπτικά γυρίσματα στην Κρήτη με επίκεντρο την κρητική γαστρονομία και παρουσιαστή το Βρετανό Jonathan Phang.

Γαστρονομία

Η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξένησε την πολυμελή ομάδα παραγωγής στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Κρήτης 2019-2021», με στόχο την ανάδειξη της κρητικής γαστρονομίας και την προώθηση της Κρήτης, ως πόλο έλξης γαστρονομικού τουρισμού.

Γαστρονομία

Ο δημοφιλής στο βρετανικό κοινό J. Phang  έχει παρουσιάσει μία σειρά από εκπομπές όπως Gourmet Trains για το Travel Channel, Caribbean Cookbook για το Food Network, Market Kitchen για το UKTV Food κ.α. Παράλληλα έχει εκδώσει τρία βιβλία ενώ αρθρογραφεί μεταξύ άλλων στα National Geographic Traveller, The Daily Telegraph, The Times Weekend, Easy Jet Traveler κ.α.

Γαστρονομία

Στη διάρκεια των πολυήμερων γυρισμάτων έγινε μία συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη της πλούσιας γαστρονομικής και οινικής παράδοσης του νησιού, με έμφαση στις ποικίλες ποιοτικές επιλογές και τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει η Κρήτη. Από την απόλαυση ενός πλούσιου κρητικού πρωινού με καλιτσούνια και αγνόπιτες έως την παρασκευή κρίθινου ντάκου και επτάζυμου ψωμιού. Αναδείχθηκε η εμπειρία της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας σε αγρόκτημα με βιολογικά προϊόντα, αλλά και σε ορεινό μητάτο με τυροζούλι, αντικρυστό και με συνοδεία λύρας. Στη διάρκεια των τηλεοπτικών γυρισμάτων αποτυπώθηκε στο φακό γευσιγνωσία γηγενών ποικιλιών κρασιού σε αμπελώνα, αλλά και η δοκιμή της ολόφρεσκης ψαριάς σε παραδοσιακό καΐκι, ενώ δεν έλειψαν οι προτάσεις υψηλής γαστρονομίας σε πολυτελή εστιατόρια και ξενοδοχεία του νησιού! Αν και ο γαστρονομικός πλούτος της Κρήτης και οι αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει είναι δύσκολο να παρουσιαστούν σε μία μόνο εκπομπή, ωστόσο η καταγραφή για την κρητική κουζίνα έδωσε το στίγμα της παράδοσης και της αυθεντικότητας.

Τόσο ο παρουσιαστής J. Phang, όσο και η ομάδα παραγωγής ενθουσιάστηκαν από την ποιότητα των παραδοσιακών προϊόντων και των πρώτων υλών και την τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού, βίωσαν την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις του νησιού και αναχώρησαν με ένα μεγάλο χαμόγελο αποτυπωμένο στο πρόσωπό τους και me την υπόσχεση να επιστρέψουν.

Γαστρονομία

Η Περιφέρεια Κρήτης πιστή στο όραμά της για την καθιέρωση της Κρήτης ως βιώσιμου γαστρονομικού τουριστικού προορισμού, εντείνει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση υλοποιώντας στρατηγικές δράσεις προβολής και προώθησης της Κρητικής κουζίνας. Συντονιστής της δράσης ήταν ο Διευθυντής Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Αλεξάκης.