Επικαιρότητα Κρήτη

Η πρωτιά του κυρ Νίκου και της Κρήτης στους εμβολιασμούς κατ’οίκον!

Ιταλία:Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ραφαέλα Καρά

Στο Τυμπάκι, ο πρώτος κατ’οίκον εμβολιασμός στην Ελλάδα

Ο 93χρονος κύριος Νίκος, στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού στο Ηράκλειο έγινε ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάστηκε κατ’ οίκον για τον κορωνοϊό!

Να θυμίσουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελευθερία» εντάσσεται -πέραν των εμβολιασμών σε απομακρυσμένες περιοχές- και ο κατ’ οίκον εμβολιασμός, στις περιπτώσεις ανθρώπων που ασθενούν ή δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Την πρωτιά αυτή γνωστοποίησε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, που ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Εμβολιάσαμε τον κύριο Νίκο 93 ετών στο σπίτι του στο Τυμπάκι, με ασφάλεια και πολλές ευχές!
Μήνυμα ζωής…Γιορτή Υγείας”


Χρειάστηκαν έξτρα προμήθειες εμβολίων στην Αγία Γαλήνη 

Στο μεταξύ, όπως γράψαμε νωρίτερα, ο εμβολιασμός σε απομακρυσμένες περιοχές, που έκανε πρεμιέρα από την Κρήτη με πρώτες στάσεις το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη, φαίνεται να έχει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση!
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης είχε προγραμματιστεί να γίνουν 30 εμβολιασμοί, ωστόσο υπήρξε μεγαλύτερη προσέλευση κι έτσι οι αρμόδιοι έσπευσαν να προμηθεύσουν την Κινητή Μονάδα με επιπλέον 6 εμβόλια.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Μανώλης Φουντιδάκης, όπως αναφέρει το e-mesara.gr, δήλωσε μεταξύ άλλων:
“Θέλω να ευχαριστήσω την 7η ΥΠΕ και το Δήμαρχο Αγίου βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη, που έθεσαν σε προτεραιότητα την Αγία Γαλήνη. Θέλω να δηλώσω ότι η Αγία Γαλήνη είναι ασφαλής προορισμός για τους ντόπιους και τους τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι”…
Την εμβολιαστική κάλυψη υποστήριξαν από το Κέντρο Υγείας Σπηλίου οι Καλογριδάκης Γιώργος γιατρός, Ανυφαντάκης Γιάννης γιατρός, Κατσαρού Χαρά επισκέπτρια Υγείας, Καραλή Χριστίνα νοσηλεύτρια και Μανκαναρακη Αιμιλία διευθύντρια προγραμματισμού! Παρών σε όλη την διαδικασία ο κ. Αγαπίου Δημήτρης εκ μέρους της 7ης ΥΠΕ.