Κρήτη

Ιεράπετρα: Πώς έπεσαν στην «φάκα» οι «8» – Οι παράνομες δράσεις και οι δραστηριότητές τους, κοινό μυστικό στην τοπική κοινωνία

Στην σύλληψη οκτώ νέων ανδρών για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών προχώρησε η Αστυνομία

Μετά από πολύμηνη παρακολούθηση οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Ιεράπετρα και στην ευρύτερη περιοχή.

Και αυτή η επιχείρηση σχεδιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας της Ιεράπετρας και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις ειδικές δυνάμεις της Κρήτης ΤΑΕ, ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ. Η έρευνα εξελίχθηκε από τις 5 το πρωί της Τρίτης 2 Ιουλίου στο κέντρο και στα ανατολικά της Ιεράπετρας, καθώς έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση εντοπίστηκαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες και συνδέεται σύμφωνα με πληροφορίες με δυο πρόσφατες μεγάλες επιχειρήσεις κατά των εμπόρων ναρκωτικών που έγιναν στις 24 Νοεμβρίου 2023 η πρώτη, η οποία κατέληξε στη σύλληψη και στην προφυλάκιση 5 φερόμενων διακινητών Αλβανικής υπηκοότητας που παραμένουν στη φυλακή, αλλά και σε εκείνη την επιχείρηση της 21ης Απριλίου, που οδήγηση στη σύλληψη και προφυλάκιση ενός Έλληνα και μιας Αλβανίδας φίλης του, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 10,5 κιλά ινδικής κάνναβη και 23 .000 ευρώ ως προερχόμενα από την εμπορία των ναρκωτικών ουσιών.

Οι 5 προφυλακισμένοι Αλβανοί από την επιχείρηση του περασμένου Νοέμβρη σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούνται οι κεντρικοί διακινητές του κυκλώματος που χρησιμοποιούσαν τον 52χρονο Έλληνα και την Αλβανίδα φίλη του για να μεταφέρουν και να διακινούν τις ναρκωτικές ουσίες , όσο εκείνοι είναι προφυλακισμένοι, ενώ είχαν καταφέρει να βάλουν στο κύκλωμα και νεότερα μέλη, που μπορούσαν να ασχολούνται με το μοίρασμα των ναρκωτικών ουσιών στην παλιά τους «πελατεία».

Κατά την επιχείρηση της Τρίτης 2 Ιουλίου έγιναν 11 προσαγωγές  εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις οι 8 και αφορούν 3 αλλοδαπούς και 5 Έλληνες ο ρόλος των οποίων εξετάζεται από τους Αστυνομικούς που διενεργούν την προανάκριση. Με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί κι ενώ η έρευνα συνεχίζεται θα οδηγηθούν για τα περαιτέρω στην εισαγγελική Αρχή της Νεάπολης εκτός απροόπτου το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Ιουλίου.

Ειδικότερα, μετά από πολύωρη έρευνα οι Αστυνομικές Αρχές εντόπισαν σε σπίτια των συλληφθέντων αλλά και σε ειδικές κρύπτες ποσότητες κοκαΐνης, ινδικής κάνναβης, ζυγαριές, χρήματα αλλά και διάφορα σύνεργα που δείχνουν ότι οι νεαροί ασχολούνταν με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Οκτώ συλλήψεις

Αυτή είναι η τρίτη επιχείρηση που διοργανώνει το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας μέσα σε επτά μήνες με στόχο την πλήρη εξάρθρωση της συγκεκριμένης σκληρής ομάδας διακίνησης ναρκωτικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την προφυλάκιση 7 ατόμων από τις δυο επιχειρήσεις της Αστυνομίας που είχαν προηγηθεί. Την Τρίτη οι Αρχές προχώρησαν σε άλλες 8 συλλήψεις νεαρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται και αλλά πρόσωπα που φέρονται ότι εμπλέκονται ως βοηθητικοί στο ίδιο κύκλωμα

Όλοι οι παραπάνω αποτελούν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέλη της ίδιας Εγκληματικής οργάνωσης η οποία πουλούσε ναρκωτικά στις πιάτσες της περιοχής ακόμη και μετά την προφυλάκιση των πρώτων μελών ενώ εντυπωσιάζει η οργάνωση που είχαν αφήνοντας στο κατόπι τους καινούργιους συνεργάτες για να μην χάσουν τους παλιούς τους πελάτες.

Astynomiki Dieythinsi Ierapetra

Κοινό μυστικό

Αναφορικά με την ηγετική ομάδα της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, στην τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, ήταν σχεδόν κοινό μυστικό ότι, η συμπεριφορά τους και η καθημερινότητα τους έκρυβε παράνομες δράσεις και δραστηριότητες που δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν τόσο εύκολα από τις διωκτικές Αρχές αν και η δημόσια παρουσία τους σε πολυσύχναστα στέκια όπου συχνάζει η νεολαία της περιοχής ήταν πολύ προκλητική σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Γι’ όλους αυτούς τους λόγους είχαν μπει κάτω από στενή παρακολούθηση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, που έδρασε την κατάλληλη στιγμή, ώστε να έχει τα πειστήρια των παράνομων δραστηριοτήτων τους και να «δέσει» με αποδείξεις τις κατηγορίες με τις οποίες τους έστειλε στις Εισαγγελικές Αρχές.

ΠΗΓΗ neakriti.gr