Επικαιρότητα Κρήτη

Ηράκλειο: Ανοίγουν τα σχολεία αύριο Παρασκευή – Οι εξαιρέσεις

ΣΥΡΙΖΑ μετά τη «βόμβα» Φουρθιώτη: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Ρωμανό και Γεραπετρίτη

Με self test η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες – Με τηλεκπαίδευση όσα σχολεία δεν ανοίξουν
«Κανονικά λειτουργούν από αύριο, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου. Από την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων εξαιρείται το δημοτικό σχολείο Καρκαδιώτισσας», ανέφερε η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Στέλλα Καλογεράκη Αρχοντάκη στο neakriti.gr.

Με self test η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες

Όπως ανέφερε χθες Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, «Σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή). Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).»

Με τηλεκπαίδευση όσα σχολεία δεν ανοίξουν

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι «Σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης οδικής κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων».

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του συντονιστικού του ρόλου απευθύνει σύσταση προς όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία να προτιμηθεί η τηλεκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων)».

 

ΠΗΓΗ neakriti.gr