Εσωτερική Ασφάλεια Κρήτη

Ηράκλειο: Αντιεξουσιαστές πίσω από την πυρκαγιά στη ΔΟΥ – «Της βάλαμε φωτιά και φύγαμε»

Ηράκλειο: Αντιεξουσιαστές πίσω από την πυρκαγιά στη ΔΟΥ - «Της βάλαμε φωτιά και φύγαμε»

«Η δράση μας δεν αποτελεί εκδίκηση ή απάντηση αλλά μια υπενθύμιση πως άνθρωποι σαν κι εμάς δεν ξεχνούν και σφίγγουν το μαχαίρι στα δόντια», αναφέρει η ομάδα αντιεξουσιαστών σε κείμενο που δημοσιεύτηκε

Λύθηκε το μυστήριο πίσω από τη φωτιά που ξέσπασε την 20η Δεκεμβρίου 2022 σε γραφείο της Εφορίας στη Λεωφόρο Κνωσσού στο Ηράκλειο. Απαντήσεις σχετικά με το περιστατικό έδωσαν μέλη της ομάδας αντιεξουσιαστών με κείμενο που δημοσιεύτηκε στο indymedia, αναφέρουν τους λόγους που τους ώθησαν να προχωρήσουν σε αυτήν την ενέργεια.

Ηράκλειο: Αντιεξουσιαστές πίσω από την πυρκαγιά στη ΔΟΥ - «Της βάλαμε φωτιά και φύγαμε»
Ηράκλειο: Αντιεξουσιαστές πίσω από την πυρκαγιά στη ΔΟΥ - «Της βάλαμε φωτιά και φύγαμε»
Ηράκλειο: Αντιεξουσιαστές πίσω από την πυρκαγιά στη ΔΟΥ - «Της βάλαμε φωτιά και φύγαμε»

Από τη φωτιά προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές στο γραφείο, όπου κόβονται διπλότυπα οίκοθεν, γίνονται διαγραφές, εκδίδονται ενημερότητες, γίνονται επιστροφές, βεβαιώσεις φόρων και συμψηφισμοί.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα: «Το πρωινό της 20/12/22 ακούστηκε στο ραδιόφωνο πως νωρίς τα ξημερώματα ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην β ΔΟΥ Ηρακλείου (εφορία) έπειτα από εμπρηστική ενέργεια. Η πυροσβεστική έπειτα από ώρες κατάφερε να σβήσει τη φωτιά όμως οι ζημιές στην υλικοτεχνική υποδομή και το κτήριο υπουλογίζονται σε κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές στάσου για μια στιγμή και αναρωτήσου αν η ζωή σου είναι μια ζωή που αξίζει σε μια ανθρώπινη ύπαρξη. Αν η απάντηση είναι όχι, τότε οφείλεις να αναζητήσεις τους υπευθύνους που καθορίζουν τη ζωή σου και υποτιμούν την αξιοπρέπεια σου. Εξώσεις πρώτης κατοικίας τα ξημερώματα, με πάνοπλες δυνάμεις των μπάτσων να εκτελούν τις χυδαίες εντόλες των αφεντικών τους, φόροι, πανύψηλα ενοίκια , φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος , ακρίβεια σε τρόφιμα και καύσιμα, πενιχροί μισθοί ,ανασφάλιστη εργασία, ένσημα μισά και δώρα που τα επιστρέφεις στα χέρια των αφεντικών, κομμένες συντάξεις και ένα διαλυμένο σύστημα υγείας. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν μια ασφυκτική καθημερινότητα μέσα στην οποία δε σου περισεύει καθόλου χρόνος για να ζήσεις.

Φωνές αντίδρασης και όχι μόνο ,υπάρχουν ,όμως οι κάθε λογής εκμεταλευτές μας φροντίζουν να τις αποσιωπούν και να τις καταπνίγουν όσο μπορούν. Ή αναβάθμιση του ποινικού κώδικα, ο νόμος περί “οπαδικής βίας”, κάμερες παντού, μπάρες εισόδου-εξόδου σε ΜΜΜ και φοιτητικές σχολές, η απαγόρευση της απεργίας και των διαδηλώσεων, τρομονόμοι, έλεγχοι, πρόστιμα, τραμπούκες, έφοδοι, απειλές, ξύλο, στημένες δίκες, προφυλακίσεις, εξοντωτικές ποινές, επαναπροωθήσεις μεταναστ(ρι)ών, βασανισμοί, δολοφονίες και άλλα πολλά.

Αντιμέτωποι με αυτό το δυστοπικό παρόν, έχουμε δώσει χρόνια τώρα τη δική μας απάντηση. Αρνούμαστε να αναθέσουμε τις ζωές μας στα κρατικά σκυλιά είτε δεξία είτε αριστερά. Πιστεύουμε ακλόνητα στην ακηδεμόνευτη και αδιαμεσολάβιτη δράση όσων αγωνίζονται.Το μόνο που μας μένει είναι να βρεθούμε με τους ανθρώπους μας στη δουλειά και στις γειτονιές μας και να χαράξουμε τους κοινούς μας “δρόμους” με πυξίδα τα όνειρα και την αξιοπρέπειά μας. Στεκόμαστε ολόψυχα προς την κατεύθυνση της άρνησης της νομιμοποίησης των κρατικών επιταγών και του μονοπωλίου της βίας. Επιδιώκουμε τη διάχυση μιας μαζικής παρανομίας που θα δημιουργεί ρήγματα στην ομαλή ροή του κεφαλαίου και την επιβεβλημένη δια ροπάλου “κοινωνική ειρήνη”.

Συνεπείς στον αγώνα για την απελευθέρωση του ανθρώπου ανοίγουμε διάλογο με τους ανθρώπους της τάξης μας για την αναγκαιότητα του βίαιου ξεσηκωμού. Κάθε μικρή ή μεγάλη ενέργεια διαρρηγνύει το φαύλο κύκλο της θυματοποίησης και της ηττοπάθειας. Έτσι κι εμείς στις 20/12/22 εισβάλαμε στον 1ο όροφο της εφορίας του Ηρακλείου στην λεωφόρο Κνωσσού και αδειάσαμε μερικά μπιτόνια βενζίνη. Της βάλαμε φωτιά και φύγαμε. Η δράση μας δεν αποτελεί εκδίκηση ή απάντηση αλλά μια υπενθύμιση πως άνθρωποι σαν κι εμάς δεν ξεχνούν και σφίγγουν το μαχαίρι στα δόντια:

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ

ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΟΙ

Η αλληλεγγύη μας στους/ις ασοφρώνιστους/ες αυτής της κοινωνίας καθώς και στις καταλήψεις είναι δεδομένη.

ΑΛΕΞΗ ΣΑΜΠΑΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΗΡΑΚΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΛΗΓΗ

Μπουρλοτιέρηδες Αντιεξουσιαστές»

Πηγή:neakriti.gr