Κρήτη

Ηράκλειο: Αποδυνάμωση της ΜΕΘ του Βενιζελείου καταγγέλλουν οι γιατροί – Ποια είναι η αιτία

Νέα κρούσματα κορωνοιού στο Βενιζέλειο - "Πιέζει" ο ιός το νοσοκομείο

Την έντονη αντίδραση των γιατρών του Βενιζελείου νοσοκομείου έχει προκαλέσει η απόφαση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης να μεταβεί γιατρός από τη ΜΕΘ του ιδρύματος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για να ενισχύσει τους συναδέλφους του λόγω της μεγάλης αύξησης των νοσηλειών ασθενών με covid-19.

Ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου Γιώργος Κωστάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη επιτέθηκε στην διοικήτρια της ΥΠΕ κ. Λένα Μπορμπουδάκη κάνοντας λόγο για μια απόφαση που πλήττει βιαίως τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Με τον τρόπο αυτό σημείωσε ο κ.Κωστάκης αποδυναμώνεται η ΜΕΘ καθώς αυτή την ώρα είναι καλυμμένα και τα 15 κρεβάτια της κλινικής ενώ γι αυτά υπάρχουν 9 γιατροί την ώρα που ο κανονισμός κάνει λόγο για 2 γιατρούς ανά κρεββάτι ΜΕΘ.

Το Βενιζέλειο είναι υποστελεχωμένο ήδη τόνισε ο πρόεδρος των γιατρών καθώς έχουμε και άλλες αποσπάσεις από πολλές ειδικότητες εργαζομένων σε άλλα νοσοκομεία του νησιού ενώ υπάρχουν και πολλές αποχωρήσεις και τώρα η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη ενώ η έλλειψη προσωπικού έχει προκαλέσει και τη συγχώνευση χειρουργικών κλινικών.

Η κ. Μπορμπουδάκη άσχετα εάν η απόφαση ήρθε από την Αθήνα έπρεπε να προασπίσει την περιφέρειά της επεσήμανε χαρακτηριστικά.