Κρήτη

Ηράκλειο: Ασυνείδητοι μολύνουν τον Αποσελέμη συστηματικά – Εικόνες ντροπής στο δέλτα του ποταμού

Αποχαιρετούν το γνωστό επιχειρηματία

Τι ανέφερε στο neakriti.gr ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Νίκος Ξυλούρης και ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, για τις απαράδεκτες εικόνες με νεκρά ψάρια στο Δέλτα του ποταμού στις Κάτω Γούβες

Απαράδεκτες εικόνες με νεκρά ψάρια καταγράφονται το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου, στο Δέλτα του Αποσελέμη και συγκεκριμένα στην παράλια που βρίσκεται στις Κάτω Γούβες.

Στο σημείο έσπευσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου, προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία στο σημείο.

Σημειώνεται πως το κρίσιμο περιβαλλοντικό ζήτημα αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης.

Ηράκλειο: Ασυνείδητοι μολύνουν τον Αποσελέμη συστηματικά - Εικόνες ντροπής στο δέλτα του ποταμού
Ηράκλειο: Ασυνείδητοι μολύνουν τον Αποσελέμη συστηματικά - Εικόνες ντροπής στο δέλτα του ποταμού

Νίκος Ξυλούρης: «Δεν γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο να εντοπίζουμε νέες εστίες μόλυνσης»

Για το σοβαρό αυτό ζήτημα μίλησε στο neakriti.gr ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Περιβάλλοντος, Νίκος Ξυλούρης.

«Ενημερωθήκαμε χθες Κυριακή για τη κατάσταση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου και η διενέργεια δειγματοληψίας που θα αναλυθεί από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών».

Ο κ. Ξυλούρης ήταν ξεκάθαρος για το επικρατέστερο σενάριο της μόλυνσης καθώς όπως ανέφερε «δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Δεν γίνεται κάθε Παρασκευή και κάθε Σαββατοκύριακο να αντιμετωπίζουμε νέες εστίες μόλυνσης στον Αποσελέμη. Είναι κρίμα, λυπάμαι για την κατάσταση που δείχνει το επίπεδο μας. Δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο εκτός από ανθρώπινη παρέμβαση».

Ηράκλειο: Ασυνείδητοι μολύνουν τον Αποσελέμη συστηματικά - Εικόνες ντροπής στο δέλτα του ποταμού

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης δειγματοληψιών από το Ινστιτούτο, που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, «στο σημείο βρίσκεται ο επόπτης καθαριότητας του Δήμου και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες καθαρισμού του σημείου. Τα επικρατέστερα σενάρια για τη μόλυνση με τα νεκρά ψάρια είναι είτε η στασιμότητα του νερού είτε η ύπαρξη ασυνείδητων που προκαλούν το φαινόμενο. Οι δειγματοληψίες που γίνονται στο σημείο θα δείξουν και τα αίτιας της μόλυνσης».

Οι κάτοικοι αντιδρούν έντονα απέναντι στο σοβαρό περιβαλλοντικό ζήτημα που έχει προκύψει το οποίο έχει και τουριστικές προεκτάσεις, με τις εικόνες αυτές να αποτελούν δυσφήμιση για τον τόπο.

Την ίδια στιγμή, κάτοικοι τονίζουν πως δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ανάλογο περιστατικό στην περιοχή ενώ εκτός από τα νεκρά ψάρια, η μόλυνση αφορά και την διαύγεια του νερού.