Κρήτη

Ηράκλειο: Επιστρέφει σπίτι του ο νεαρός που είχε ληστέψει βενζινάδικο με μπαλτά

Ηράκλειο: Επιστρέφει σπίτι του ο νεαρός που είχε ληστέψει βενζινάδικο με μπαλτά

Ο νεαρός είχε “εισβάλει”, ξημερώματα, στο επίμαχο βενζινάδικο κρατώντας έναν μπαλτά, κι αφού άρπαξε 260 ευρώ, τράπηκε σε φυγή
Στο σπίτι του επιστρέφει άμεσα ο 24χρονος νεαρός ο οποίος πριν από περίπου έναν μήνα είχε οδηγηθεί στο ψυχιατρείο, λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψή του για υπόθεση ληστείας σε βενζινάδικο, στο Ηράκλειο, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον ίδιο. Ο νεαρός είχε “εισβάλει”, ξημερώματα, στο επίμαχο βενζινάδικο κρατώντας έναν μπαλτά, κι αφού άρπαξε 260 ευρώ, τράπηκε σε φυγή.

Παρά το ότι φορούσε κουκούλα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον 24χρονο άνδρα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πατέρας του νεαρού, που είχε καταθέσει τότε ως μάρτυρας, βλέποντας το σχετικό υλικό από κάμερα ασφαλείας φέρεται να αναγνώρισε με βεβαιότητα το παιδί του ως το άτομο που “πρωταγωνίστησε” στο συμβάν.

Μετά τη σύλληψή του, ο 24χρονος άνδρας είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστρική εκβίαση. Μετά το πέρας της απολογίας του ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, αποφασίστηκε αρμοδίως να μεταφερθεί στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ για εξέταση-νοσηλεία.

Όπως είχε γίνει τότε γνωστό από το neakriti.gr, αποφασίστηκε ότι η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του 24χρονου θα κριθεί μετά από εύλογο χρονικό διάστημα από τις ανακριτικές Αρχές σε συνεννόηση με το ιατρικό προσωπικό της ψυχιατρικής δομής.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του neakriti.gr, ο νεαρός έλαβε σήμερα Παρασκευή εξιτήριο από την Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την εν λόγω εξέλιξη, με διάταξη της ανακρίτριας ο 24χρονος τίθεται ελεύθερος με τους εξής περιοριστικούς όρους: να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και να επισκέπτεται μια φορά το μήνα τα εξωτερικά ιατρεία της Ψυχικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.
ΠΗΓΗ neakriti.gr