Κρήτη

Ηράκλειο: Και νέα κινητοποίηση για το Βενιζέλειο – Στο πλευρό των υγειονομικών και οι συνταξιούχοι

Ηράκλειο: Και νέα κινητοποίηση για το Βενιζέλειο - Στο πλευρό των υγειονομικών και οι συνταξιούχοι

«Στο Βενιζέλειο εξωθούνται σε νέες παραιτήσεις παθολόγοι γιατροί, από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν και την απαράδεκτη στάση της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ, που επιβάλλει συνεχόμενες μετακινήσεις των γιατρών για να καλύψει τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Κρήτης», όπως αναφέρεται
Στην πανελλαδική απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετείχαν σήμερα οι υγειονομικοί του Βενιζελείου, που πραγματοποίησαν κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο του Βενιζελείου το πρωί της Πέμπτης αναρτώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για τη διάσωση του νοσοκομείου, ενώ στο πλευρό τους είχαν και τους συνταξιούχους ΙΚΑ νομού Ηρακλείου.

Μάλιστα, η Ένωση Συνταξιούχων Νομού Ηρακλείου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση συμπαράστασης προς τους υγειονομικούς, στην οποία αναφέρεται ότι «σήμερα Πέμπτη 2/11/2023 ήμασταν ξανά μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς του Βενιζελείου που συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας να σταματήσουν την προσπάθεια εμπαιγμού και αντιστροφής της πραγματικότητας προς τους υγειονομικούς και το λαό, ότι δήθεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας του νησιού και ότι με τις παρεμβάσεις του το Βενιζέλειο νοσοκομείο περνάει σε περίοδο εύρυθμης λειτουργίας.

Ήδη στο Βενιζέλειο εξωθούνται σε νέες παραιτήσεις παθολόγοι γιατροί, από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν και την απαράδεκτη στάση της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ, που επιβάλλει συνεχόμενες μετακινήσεις των γιατρών για να καλύψει τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Κρήτης.

Δεν θα αφήσουμε τα δημόσια νοσοκομεία που έχει πληρώσει ο λαός μας να πέσουν στα χέρια των εμπόρων της υγείας. Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης, της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης που έχει τσακίσει τα νοσοκομεία δεν θα γίνει ανεχτή!

Κυβέρνηση και υπουργός να απαντήσουν τώρα στα επείγοντα αιτήματα των υγειονομικών σωματείων και του λαού της πόλης μας:

Για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων και διορισμούς με κατεπείγουσες διαδικασίες και με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο και τον τίτλο ειδικότητας.

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Διπλασιασμό των απολαβών όλων των γιατρών.

Αύξηση των εισακτέων στις ιατρικές σχολές.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, συντονιζόμαστε με τα υγειονομικά σωματεία για μεγάλη παγκρήτια κινητοποίηση!».

Ηράκλειο: Και νέα κινητοποίηση για το Βενιζέλειο - Στο πλευρό των υγειονομικών και οι συνταξιούχοι

ΠΗΓΗ neakriti.gr