Κρήτη

Ηράκλειο: Νεκρή ανασύρθηκε 67χρονη στη Χερσόνησο

Ηράκλειο: Νεκρή ανασύρθηκε 67χρονη στη Χερσόνησο

Νέα τραγωδία στις ελληνικές θάλασσες, αυτή τη φορά στη Χερσόνησο Ηρακλείου.
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου, μια 67χρονη γυναίκα στη θαλάσσια περιοχή στο λιμάνι της Χερσονήσου στην Κρήτη.

Στη γυναίκα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του Ιατρικού Κέντρου Χερσονήσου, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Από τη Λιμενική Αρχή Χερσονήσου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Δεκάδες οι πνιγμοί σε όλη τη χώρα
Σε ολόκληρη τη χώρα, τον Ιούνιο καταγράφηκαν 39 πνιγμοί, ενώ ο αριθμός εκτοξεύτηκε στους 151 τον Ιούλιο. «Πρέπει να προσέχουμε να μην ανοιγόμαστε στα βαθιά και ειδικά οι μεγάλοι άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας, για να μπορέσουμε να δώσουμε αμέσως τις πρώτες βοήθειες», λένε οι ναυαγοσώστες.

Το 2022 έχασαν τη ζωή τους στις ελληνικές θάλασσες 239 άνθρωποι, νούμερο που ίσως ξεπεραστεί φέτος.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους λουόμενους να μην μπαίνουν στη θάλασσα αμέσως μετά το φαγητό και μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

«Δεν τρώμε, δεν πίνουμε, ξεχωρίζουμε την ώρα του ποτού και του φαγητού από την ώρα που κάνουμε μπάνιο, δε φεύγουμε εκτός των ορίων της ακτής και αν δεν νιώθουμε καλά ζητάμε βοήθεια και μένουμε στα ρηχά.

Βασικός κανόνας για την ασφαλή κολύμβηση, κυρίως των ηλικιωμένων, είναι να μην κολυμπούν τις ώρες μεταξύ 12.00 και 17.00, τότε που ο ήλιος καίει και οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές.

Αρκετοί είναι και οι θάνατοι τουριστών από πνιγμούς στα ελληνικά νησιά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνουμε και στα παιδιά.

Εκτός από τις ακτές, πρέπει να τηρούμε τους κανόνες για ασφαλή κολύμβηση και στις πισίνες, καθώς έχουν παρατηρηθεί αρκετά περιστατικά πνιγμών.

ΠΗΓΗ in.gr