Επικαιρότητα Κρήτη

Ηράκλειο: Ουρές που θυμίζουν καλοκαίρι στους αρχαιολογικούς χώρους (βίντεο)

Υπογράφουν σήμερα Αρναουτάκης -Μπένος για τα Μινωικά Ανάκτορα

Στην Κνωσό τα ποσοστά μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο είναι εντυπωσιακά καθώς συγκριτικά με το 2022 σχεδόν τριπλασιάστηκαν

Εικόνες που παραπέμπουν σε καλοκαίρι θυμίζει η κινητικότητα των τουριστών τόσο στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού, όσο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Ουρές σχημάτισαν οι επισκέπτες προκειμένου να θαυμάσουν το παλάτι του Μίνωα. Η καλή –όπως εξελίσσεται τουριστική σεζόν- αφήνει το αποτύπωμά της και στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Όπως σχολιάζει πολίτης στην ΚΡΗΤΗ TV: «Το Σεπτέμβρη είχαμε μια πολύ κίνηση στην Κνωσό και γενικότερα σε όλη την Κρήτη. Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά και ο Οκτώβρης ξεκίνησε με καλές προοτπικές» σχολίασε

Tα ποσοστά μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο είναι εντυπωσιακά καθώς συγκριτικά με το 2022 είναι σχεδόν τριπλασιάστηκαν. Ενδεικτικά τoν Σεπτέμβριο 2021 κόπηκαν 32.500 εισιτήρια και τη φετινή χρονιά 83.161.

Στο κέντρο του Ηρακλείου ωστόσο υπάρχουν οι διακυμάνσεις, με τους καταστηματάρχες να τονίζουν πως αν και η κινητικότητα κινήθηκε σε αρκετά καλά επίπεδα, αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στο ταμείο τους.

Ωστόσο υπήρξε και μερίδα καταστηματαρχών που αφορούν κυρίως τα τουριστικά είδη που υποστηρίζουν πως μπορεί τους προηγούμενους μήνες η πόλη να κατακλύστηκε από επισκέπτες και η κίνηση να παραμένει εμφανώς ζωηρή, ωστόσο αυτό δεν αποτυπώθηκε με την ίδια δυναμική στα ταμεία τους.