Κρήτη

Ηράκλειο: Πυρκαγιά σε σκουπίδια στην περιοχή του Ραντάρ – Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής

Στο σημείο έχουν σπεύσει 2 οχήματα από τον 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό με 4 υπαλλήλους και επιχειρούν να σβήσουν την πυρκαγιά

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (21/5) κοντά στο ραντάρ στα Δύο Αοράκια, με την Πυροσβεστική να κινητοποιείται άμεσα. Η πυρκαγιά, που ξέσπασε γύρω στις 7:30 το πρωί, καίει απορρίμματα, ωστόσο σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές είναι ελεγχόμενη, παρόλο που ο σωρός από τα σκουπίδια που ανεφλέγησαν – για άγνωστο προσώρας λόγο – είναι αρκετά μεγάλος.

Φωτιά ΒΙΠΕΗ, ραντάρ

Στο σημείο έχουν σπεύσει 2 οχήματα από τον 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό με 4 υπαλλήλους που επιχειρούν να σβήσουν την πυρκαγιά, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει φόβος εξάπλωσής της καθώς καταλαμβάνει σχετικά μικρό χώρο.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπάει φωτιά στην περιοχή, καθώς εκεί υπάρχουν “βουνά” από σκουπίδια και, παρόλο που ενίοτε γίνονται καθαρισμοί, “εμφανίζονται” νέοι σωροί…

Παρέμβαση της δημοτικής συμβούλου Λίνας Ανδρουλάκη, για την φωτιά δίπλα στη ΒΙΠΕΗ

Άμεση ήταν η ηπαρέμβαση της Λίνας Ανδρουλάκη, δημοτικής συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Ηρακλείου, για την φωτιά που ξέσπασε δίπλα στη ΒΙΠΕΗ. Η δημοτική σύμβουλος βρέθηκε στον πυροσβεστικό σταθμό της ΒΙΠΕΗ, όπου ενημερώθηκε ότι η εστία ήταν σε απορρίμματα και είχε μόλις τεθεί υπό έλεγχο.

Όπως έχει επισημάνει ξανά η «Λαϊκή Συσπείρωση», με ευθύνη του Δήμου αλλά και της εργοδοσίας που δραστηριοποιείται στη ΒΙΠΕΗ πρέπει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, καθώς «υπάρχει κίνδυνος για εκτεταμένο βιομηχανικό ατύχημα. Με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τον απαιτούμενο στόλο με βάση τις ανάγκες στην υπηρεσία καθαριότητας, με ενίσχυση του πυροσβεστικού σταθμού στη ΒΙΠΕΗ καθώς δεν επαρκεί να αντιμετωπίσει την περίπτωση φωτιάς σε μεγάλες βιομηχανίες και δημιουργία κέντρου υγείας μέσα στην ΒΙΠΕΗ για τις πρώτες βοήθειες στους εργαζόμενους σε περίπτωση ατυχήματος».

ΠΗΓΗ neakriti.gr