Κρήτη

Ηράκλειο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το πρώτο Δημοτικό Διαμέρισμα – Που εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα

Ηράκλειο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το πρώτο Δημοτικό Διαμέρισμα - Που εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα

Η απόφαση ελήφθη μετά την επιβάρυνση και τις σοβαρές ρηγματώσεις που καταγράφονται στα τείχη, εξού και ο περιορισμός κυκλοφορίας στο σημείο ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντάχθηκε το πρώτο Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου καθώς και ο πρώην Δήμος Τεμένους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, Μαρίνος Παττακός, η απόφαση αυτή δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με φθορές σχολικών κτιρίων στην περιοχή.

«Η απόφαση ελήφθη μετά τον ισχυρό σεισμό, που είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση και τις σοβαρές ρηγματώσεις που καταγράφονται στα τείχη, εξού και ο περιορισμός κυκλοφορίας στο σημείο ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα. Η δημοτική αστυνομία σε συνδυασμό με την υπηρεσία σήμανσης των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, ελέγχουν σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου και άλλα σημεία της πόλης για τυχόν φθορές προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών», τόνισε ο κ. Παττακός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πρώτο Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου που εντάσσεται πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφεται στα Νεώρια και την Ανατολική Τάφρο, δηλαδή τα σημεία εντός των τειχών της πόλης.

Παράλληλα, στον πρώην Δήμο Τεμένους καταγράφονται ζημιές σε αρκετούς οικισμούς αλλά και σοβαρός οδικός κίνδυνος στον δρόμο Ηρακλείου – Προφήτη Ηλία.