Κρήτη

Ηράκλειο: «Στα πράσα» πιάστηκαν δύο λαθροκυνηγοί λαγού στο Τεφέλι

Σητεία: Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να στήνει τέλια για λαγούς – Συνελήφθη και του επιβλήθηκε πρόστιμο
Οι θηροφύλακες αντιλήφθηκαν ένα προβολέα και τους εντόπισαν

Στη “φάκα” της θηροφυλακής έπεσαν τα προηγούμενα 24ωρα δύο φερόμενοι λαθροκυνηγοί σε περιοχή της ενδοχώρας του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άνδρες που κυνηγούσαν λαθραία λαγό, κοντά στο Τεφέλι Ηρακλείου. Το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις 10 το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου, νυχτερινές ώρες «περιπολούσαν, από κοινού, σε περιοχές του δήμου Αρχάνων-Αστερουσίων, οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες που εδρεύουν σε Βιάννο, Καστέλι Πεδιάδος και Μοίρες, συνεπικουρούμενοι από τον ιδιωτικό θηροφύλακα του Κ.Σ. Μοιρών».

Περίπου στις 10 το βράδυ, οι θηροφύλακες αντιλήφθηκαν στην τοποθεσία Κορακιά, στο Τεφέλι, έναν προβολέα να “σαρώνει” την ευρύτερη περιοχή. Ως αποτέλεσμα, οι θηροφύλακες αποφάσισαν να προσεγγίσουν το σημείο πεζοί. Εκείνη την ώρα φέρονται να άκουσαν δύο πυροβολισμούς… Λίγο αργότερα, βρήκαν δύο άτομα. Από αυτά, το ένα κρατούσε ένα κυνηγετικό όπλο, ενώ το δεύτερο άτομο κρατούσε τον προβολέα κι έναν σκοτωμένο λαγό… Το θήραμα, ο προβολέας και το όπλο κατασχέθηκαν από τους θηροφύλακες. Οι τελευταίοι οδήγησαν τους φερόμενους λαθροκυνηγούς στο Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων και η υπόθεση έχει λάβει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

kinigoi

ΠΗΓΗ neakriti.gr