Κρήτη

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 23χρονος για την κακοποίηση του 2,5 ετών κοριτσιού – Πήραν DNA για το ενδεχόμενο ασέλγειας

«Θέλω να πάρω το παιδί», δηλώνει ο βιολογικός πατέρας του 2,5 ετών κοριτσιού που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, μετά από την κακοποίηση που υπέστη από τον σύντροφο της μητέρας του, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο 23χρονος σύντροφος, Παλαιστινιακής καταγωγήςτης της 21χρονης μητέρας του κοριτσιού, κρίθηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας (03.06.2024) προσωρινά κρατούμενος για κακοποίηση με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας Ηρακλείου και του εισαγγελέα.

Η μητέρα του παιδιού αφέθηκε ελεύθερη, με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, ο 23χρονος Παλαιστίνιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι το παιδί φέρει μώλωπες, λόγω τραυματισμού από πέσιμο στο μπάνιο.

Όπως μάλιστα δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο συνήγορος του, για τη διερεύνηση της υπόθεσης ζητήθηκε και θα διεξαχθεί κοινωνική έρευνα, με επίκεντρο τις συνθήκες διαβίωσης του ανηλίκου, ενώ αναμένεται η έκδοση σχετικής διάταξης για το ποιος θα ασκεί την επιμέλεια του ανήλικου κοριτσιού, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία ατόμου από τη γειτονιά που διαμένει το ζευγάρι, που ενημέρωσε τις αρχές για τις φωνές και τα κλάματα του παιδιού, τα οποία αντιλήφθηκε.

Το ανήλικο κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου φέρεται να διαπιστώθηκαν σημάδια κακοποίησης.

Ο 23χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία για ενδοοικογενειακή σωματική βία κατ’ εξακολούθηση, με τη μορφή της μεθοδευμένης πρόκλησης έντονου σωματικού πόνου, επικίνδυνης για την υγεία, σε βάρος ανήλικου θύματος ενώ η μητέρα για συνέργεια στην ίδια πράξη και επιπλέον έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 23χρονος είναι η δεύτερη φορά που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τις αρχές, καθώς πριν από δύο περίπου εβδομάδες είχε και πάλι συλληφθεί για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, όταν το ανήλικο κοριτσάκι είχε εντοπιστεί να κυκλοφορεί μόνο του, κοντά στην περιοχή που κατοικεί με τη μητέρα και το σύντροφό της.

Τότε είχε και πάλι ενημερώσει τις Αρχές, περίοικος που είδε μόνο του το παιδί, το οποίο είχε φύγει από το σπίτι χωρίς να το αντιληφθεί -όπως υποστήριξε- ο 21χρονος, στον οποίο είχε αφήσει τη φροντίδα του παιδιού, η 21ετών σύντροφος του και μητέρα του ανήλικου. Μάλιστα και τότε είχε συλληφθεί και η μητέρα, επίσης για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Δείγμα DNA για το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, η αρμόδια Ανακρίτρια εξέδωσε διάταξη με την οποία ελήφθη γενετικό υλικό από τον 23χρονο Παλαιστίνιο προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού.

Ο 23χρονος και η 21χρονη μητέρα του παιδιού οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, από την πλαϊνή πόρτα, λίγο μετά τις 12.00. Το κοριτσάκι έχει αναλάβει προσωρινά η γιαγιά του (μητέρα της μητέρας του).

Παρόντες στο Δικαστήριο ήταν η προγιαγιά και ο προπαππούς του παιδιού που δήλωσαν σοκαρισμένοι, μην έχοντας ιδέα για όσα συνέβαιναν.

Το κλίμα ωστόσο ήταν εκρηκτικό λόγω και της παρουσίας συγγενών του βιολογικού πατέρα του παιδιού, οι οποίοι ρωτούσαν με αγωνία για το παιδί, δείχνοντας άγριες διαθέσεις προς τον Παλαιστίνιο.

Σοκαρισμένος ο πατέρας του κοριτσιού: Επιθυμεί την επιμέλειά του

Στα Δικαστήρια βρέθηκε και ο βιολογικός πατέρας του παιδιού, ο οποίος εξέφρασε την οργή του αλλά και την επιθυμία του να αναλάβει εκείνος την επιμέλεια του κοριτσιού. Από την πλευρά του ο παππούς – πατέρας της 21χρονης μητέρας – εξέφρασε την πεποίθηση ότι ήταν ο Παλαιστίνιος που κακοποίησε το παιδί, όσο η κόρη του απουσίαζε στη δουλειά.

Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει το παιδί στην οικογένεια, εκτιμώντας ότι μπορεί να διασφαλιστεί το απαραίτητο περιβάλλον για το κοριτσάκι.

ΠΗΓΗ newsit.gr