Κοινωνία Κρήτη

Ηράκλειο: Τελευταίο “αντίο” για τον Γιάννη Σμπώκο

Επώνυμοι και μη παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία, μεταξύ αυτών και η Μαρέβα Γραμπόφσκι, σύζυγος του πρωθυπουργού

Ανείπωτος πόνος στην κηδεία του Γιάννη Σμπώκου, ενός πρωτοπόρου στον τουρισμό της Κρήτης – και όχι μόνο – που άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Δευτέρας στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μετά από ασθένεια σε ηλικία 75 ετών.

κηδεία Σμπώκου

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά προκειμένου να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, η οποία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, και να αποχαιρετήσει τον γνωστό επιχειρηματία. Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ενώ μετά από αίτημα της οικογένειας του εκλιπόντος ο επικήδειος εκφωνήθηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Λίγα λόγια είπε, αποχαιρετώντας τον πατέρα της, και η κ. Αγάπη Σμπώκου.

κηδεία Σμπώκου
κηδεία Σμπώκου

Το “παρών” στον Άγιο Μηνά για να αποχαιρετήσουν τον πρωτοπόρο για τον ελληνικό τουρισμό επιχειρηματία έδωσαν βουλευτές, όπως ο κ. Παύλος Γερουλάνος και ο Λευτέρης Αυγενάκης, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και πλήθος Ηρακλειωτών. Παρούσα ήταν και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γραμπόφσκι- Μητσοτάκη.

κηδεία Σμπώκου
κηδεία Σμπώκου

Στεφάνια για να τον τιμήσουν κατέθεσαν αρκετοί επιχειρηματίες, ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, η οικογένεια Δασκαλαντωνάκη, ο Γιάννης Σμαραγδής κ.ά.

κηδεία Σμπώκου

Ο Γιάννης Σμπώκος υπήρξε ιδρυτής και  διευθύνων σύμβουλος της Sbokos Hotel Group και σήμερα Pháea. Έχτισε μερικά από τα σημαντικά ξενοδοχεία στην Κρήτη που ήταν πρωτοποριακά για την εποχή τους, ακόμη και σήμερα θεωρούνται από τα πλέον εμβληματικά για το νησί. Διετέλεσε και δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου επί Μανώλη Καρέλλη και πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ την περίοδο της δημαρχίας του Κώστα Κληρονόμου.

Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Καπαρουνάκη και είχε δύο κόρες, την Αγάπη σύζυγο Κωνσταντίνου Ζομπανάκη και την Κωστάντζα σύζυγο του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, που συνεχίζουν στις τουριστικές επιχειρήσεις.

ΠΗΓΗ neakriti.gr