Κρήτη

Ηράκλειο: Στο εδώλιο οι γονείς «τέρατα» που σκότωσαν το παιδί τους με βραστό νερό (φωτό, βίντεο)

Μαρτυρικό θάνατο βρήκε ο, μόλις δύο ετών Θανάσης από τους ίδιους του τους γονείς. Οι εξηγήσεις για τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι κολαστήριο για το παιδί, προκαλούν οργή.Σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η συγκλονιστική υπόθεση που διαδραματίστηκε το Μάρτιο του 2014. Στο εδώλιο θα καθίσουν η 21χρονη μητέρα του από τη Βουλγαρία και ο 31χρονος συμπατριώτης σύντροφος της, που κατηγορούνται ότι έκαψαν το αγοράκι με βραστό νερό, καταδικάζοντας το σε μαρτυρικό θάνατο. Στις 26 Μαρτίου του 2014 το παιδί ξεψύχησε ανήμπορο από τους πόνους καθώς έφερε σε όλο του το σώμα εκτεταμένα εγκαύματα τρίτου βαθμού.

Τόσο η μητέρα όσο και ο σύντροφος της μετέφεραν το παιδί στο Κέντρο Υγείας όταν πλέον ήταν αργά. Όταν πια δεν αντιδρούσε και ήταν παγωμένο. Ο αείμνηστος καθηγητής της ιατροδικαστικής, Μανόλης Μιχαλοδημητράκης, ο οποίος είχε χειριστεί την υπόθεση, είχε αποφανθεί: «Ήταν σαν να πέταξαν το παιδί μέσα στο βραστό νερό. Μόνο το σοκ του πόνου ήταν ικανό να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή».

Κατά τη νεκροψία είχαν εντοπιστεί και παλαιότερες κακώσεις, εγκαύματα, αμυχές και χτυπήματα από βέργα. Η υπόθεση θανάτου του μικρού Θανάση είχε εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου με το ζευγάρι να καταδικάζεται σε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ο ένας ισχυρίστηκε ότι ήταν ατύχημα και ότι το παιδί σκόνταψε και έπεσε σε μια λεκάνη με ζεματιστό νερό, η άλλη ισχυριζόταν ότι του έριξαν καυτό νερό προκειμένου να το βοηθήσουν να ενεργηθεί.
//www.youtube.com/watch?v=epYWyYs2rKo

Πηγή: cretalive.gr